XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Varför är bladen på mina orkidéer Getting Soft?


Odla en orkidé kan vara givande. Blasten är en vacker glansig ljust grön med delikat blommor klustrade på graciös välvda stjälkar. Blomningarna kan pågå i flera veckor. Orkidéer kan ha ett rykte om att vara svårt att växa, men om du förstår grunderna om sin vård, kommer du att belönas med friska plantor. Att uppmärksamma utseendet på bladen kommer att berätta vad anläggningen kräver. Mjuka blad är ett tecken på att anläggningen är i nöd. Flera orsaker är möjliga.

Bakteriell Rotröta

Du kanske märker att bladen på din orkidé blir skrumpna och mjuk. Den vanligaste orsaken är bakterier rotröta. Kontrollera rötterna. Om de är sörjig och svart, är problemet rotröta orsakad av över vattning. De ruttnade rötter förhindrar bladen av din anläggning från att få näring. Att behandla detta tillstånd, lyfta plantan ur krukan och ta bort odlingssubstrat från runt rötterna. Trimma svarta rötter med en sax. Placera växten i en något mindre kruka med nytt odlingssubstrat. Vatten anläggningen mindre ofta.

Crown Rot

Crown röta är en bakteriell infektion som påverkar bladen. Det liknar löv röta med några skillnader. Det påverkar de övre bladen. Grå fläckar visas och kommer att fortsätta att växa sig större med oregelbundna kanter på en större skala än löv röta. Den påverkade delen av bladet blir mjuk. Använd en steril rakblad för att ta bort hela sjuka blad. Behandla den skurna kanten av anläggningen med en kommersiell antibakteriell lösning eller strö den med kanel. Se till att din anläggning får god luftcirkulation.

Bakteriell Leaf Rot

Leaf röta börjar med en liten grå fläck av bladet. Platsen blir större och det drabbade området på bladet blir mjuk. Detta är ett resultat av en bakteriell infektion. Behandla detta genom att skära bladet tillbaka till den friska vävnaden med en steril rakblad. Coat den råa kanten med en kommersiell antibakteriell lösning eller kanel. Placera orkidé där det kommer att få god luftcirkulation. Alltid vatten du orkidé på morgonen. Se till att inte få vatten på dina blad på natten eftersom det kan orsaka röta.

otillräcklig Ljus

Enskilda orkidéer kräver olika mängder av solljus för att trivas. Alla orkidéer behöver flera timmars indirekt solljus varje dag. Om anläggningen får för mycket starkt solljus, kommer bladen blekna till gult. Otillräcklig belysning kommer att orsaka en sund ljust gröna blad att bli en djup blågrön. Bladen kommer sloka och bli mjuk. Känna dina blad. Om de känner sig mycket varmare än rumstemperaturen, flytta din anläggning där det kommer att få mindre solen.