XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Uteplats Växter för södra Louisiana


Även växter av tropiskt ursprung inte kan överleva svalare temperaturer på Louisiana vintrar, många av dessa växter gör bra som krukväxter på uteplatser, och trivs i varma och fuktiga förhållanden för somrarna i södra delen av staten. Växterna kan avnjutas utomhus under de varmare månaderna, och flyttade inuti under vintermånaderna för att skydda från frost eller frysning, om det behövs.

Lantana

Rekommenderas som en uteplats anläggning för Louisiana av Southern University Extension Center, lantana (Lantana kamera) är en värmeälskande växt hemma i tropikerna. Finns i bakre och upprätt växtsätt, Lantana kommer blomma hela sommaren. Det kan bli upp till 6 fot hög, beroende på sort. Krukväxter lantana vanligtvis finns tillgänglig på Louisiana plantskolor i slutet av våren. Det gör bäst i full sol och behöver fuktig men inte alltför blöt jord.

Hibiskus

Hibicus (Hibiscis rosa sinensis), född i södra Kina, gör liksom en sommar uteplats anläggning i varma, fuktiga klimatet i södra Louisiana. Enligt Louisiana State University Agricultural Center, är det en av de mest populära växter som odlas i Louisiana. Det gör väl som en behållare anläggning och ger kontinuerlig blommar från våren genom hösten. Hibiscus finns i en mängd olika färger, inklusive vitt, gult, rosa, lax och rött. Blommorna är upp till 6 inches i diameter och mycket prålig. Hibiscus kräver ett soligt läge, och måste hållas i fuktig men inte alltför blöt jord.

ixora

Ixora (Ixora coccinea) är en tät, multi-grenade vintergrön buske med en avrundade formen. Det kan nå upp till 12 fot i höjd och blommar med 2- till 6-tums breda grupper av scarlet, orange, gult, rosa eller vita blommor under hela säsongen. Native tropiska Sydostasien, anpassar Ixora till södra Louisiana klimatet lätt. Det gör bäst i full sol och bör vattnas för att hålla jorden fuktig.