XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Typer av Grus Används för dränering


Med rätt typ av grus på lämpliga platser i trädgården kan åstadkomma en idealisk kombination av dränering och vätskeansamlingar. Detta är viktigt när du försöker att odla växter som kan bli vatten inloggad liksom de som kräver en konstant vattenförsörjning. Grus är uppdelad i två huvudtyper: konstgjorda och naturliga. Använd grus som passar in med ditt eget landskap snarare än en som ser starkt färgade eller på sin plats.

Krossad sten

Detta är konstgjorda grus, och det är inte mycket lämplig för trädgårdsgångar, eftersom det är sannolikt att ha vassa kanter och hörn. Det är inte särskilt dekorativa, och används vanligen med betong för vägbeläggning. För att klassas som grus, måste sten mäta mellan 1/24 och 1/12 tum. Syntetiska grus är mer robust än andra andra typer vilket gör den lämplig för tung användning.

bäck Rock

Denna typ av grus kommer från floder och bäckar. Eftersom det har spolats av vattnet har det mjuknat rundade konturer, vilket gör den lämplig för trädgårdsbruk. Det är dekorativt och kommer i naturliga former. Bäck sten grus ger god dränering.

Piemonte och Bank Gravel

Piedmont grus är grus som har bedrivits ned från högt upp i en ström till en lägre nivå. Detta är en grov form av grus. Bank grus finns på stranden av floder och vattendrag. Det kan blandas med sand eller lera, beroende på vilken typ jorden inom området. Båda dessa typer av grus är varianter av den naturliga formen och kan användas för dekorativa liksom för dränerings- och landskapsskötsel ändamål.