XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Tall Orange perenna blommor


Växt tall, orange perenner i ryggen av en gräns, mot staket och murar och längs fundament. Många är intressant nog att använda som prov växter eller accent grupperingar. För konstruktionsändamål är apelsin anses vara en varm färg. Blanda orange blommor med gula och röda, eller kontrast dem med ljusa eller djup purpur och blues. Höga perenner lägga till permanent struktur i trädgården.

sneezeweed

Sneezeweed (Helenium autumnale) har en olycklig namn som för tankarna till allergier och hösnuva. Namnet kommer från att använda de torkade bladen som en snussubstitut. Sneezeweed växer tre till fem fot höga med en spridning av ca 3 fot. 2- och 3-tums daisy-liknande blommor blomma i slutet av sommaren och hösten. De gör bra snittblommor som varar länge i vasen. Odla dem i full sol och en jord som är fuktig men väldränerad. Införliva kompost eller annat organiskt material i planteringen sängen för att berika jorden och hjälpa till att hålla fukt. Sneezeweed är härdig i US Department of Agriculture zoner 3 till 8.

Orange Coneflower

Orange Coneflower (Rudbeckia fulgida) växer 3 feet tall med daisy-liknande blommor som har mörka, framstående centrala koner. Blommorna blommar på sommaren och hösten, och är väl lämpade för Wildflower ängar och mass planteringar. Växt i full sol och en väldränerad jord. Apelsin coneflower tolererar värme och torka. Plocka bort tillbringade blommor för att uppmuntra en lång säsong av blommor. Vid slutet av säsongen, lämnar de förbrukade blommorna på plats för att uppmuntra själv-sådd. De torkade fröställningar ge vinter intresse och mat för vilda djur. Orange coneflower är hardy i USDA zoner 3 till 9.

Daylily

Dagliljor (Hemerocallis spp.) Bilda en snygg hög av blad som liknar en prydnadsgräs när blommorna är inte blommar. Finns det över 40.000 arter av daylilies med ett brett spektrum av färger inklusive orange. Blomningen Tiden beror på sort, och vanligtvis faller mellan början av sommaren och hösten. Höjden varierar också beroende på sort, med vissa når höjder på över 6 fot. Dagliljor är låg-underhåll växter som behöver full sol och en bördig, väldränerad jord. Härdighet varierar med typ. I allmänhet, sorter som går vilande under vintern är härdiga i USDA zoner 2 till 9. Evergreen sorter är härdiga i USDA zoner 6 till 10 och semievergreens är härdiga i zonerna 4 till 9.

Torch Lily

Fackla lilja (Kniphofia spp.) Växa tre till fem fot lång, beroende på art. De blommar i täta klungor på lång, raka stjälkar under sommaren och hösten. Kluster färger är kombinationer av rött, orange, vitt och gult samt fasta färger inklusive orange. Blomstjälkarna stiger långt över gräset liknande bladverk, och effekten är slående. Växter i blom lockar kolibrier och bin. Ge ficklampa lilja med full sol eller lätt skugga och en väldränerad jord. Torch lily är härdig i USDA zoner 5 eller 6 till 9.

Kaprifol

Kaprifol vinstockar (Lonicera spp.) Växer 6 till 12 fot lång. L. japonica, som anses vara en invasiv ogräs i många områden, är en kraftig vinstockar som kan växa till 30 fot med stöd. Blomningen Tiden varierar beroende på art. Doftande, rörformiga blommor blomma i olika nyanser av orange, gult och rött. Kaprifol behöver full sol eller lätt skugga och en rik, fuktig, väldränerad jord. Härdighet beror på arten.