XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Bubbelplast skyddar ömtåliga breakables från skador under transporten, men det kan också skydda växter som är känsliga för frostskador i kallt väder. Bubbelplast fungerar särskilt bra med unga tomatplantor och kan förlänga växtsäsongen med flera veckor. Luftcellerna i bubbelplast lagra värme som små växthus, hålla unga plantor toasty varm tills risken för frost har gått. Bäst av allt, är det ett sätt att hålla bubbelplast från att fylla upp deponin.

Instruktioner

1 Plantera tomatplanta som vanligt, vatten och täck den med en tomat bur. Omger tomat bur med ett lager av bubbelplast och knytband runt den för att hålla den på plats, eller fäst den med tejp.

2 Dra bubbelplast något närmare på toppen, men lämna den öppen tillräckligt för luft och solljus att komma in. Om du inte vill köpa en tomat bur, köra tre eller fyra pålar i marken runt tomat plantan och linda bubbelplast runt insatserna.

3 Använd stora plast soda flaskor för att isolera dina tomater om du bor i ett mycket kallt område. Bara fylla tomma flaskor med vatten och sätta fyra eller fem av dem runt plantan. Omge flaskorna med bubbelplast och tejpa den stängd eller knyta den med snöre. Solen värmer vattnet under dagen och värmen kommer att släppas på natten.

4 Vatten tomat plantor som behövs. Låt bubbelplast på plats tills du är säker på att någon risk för frost har gått.