XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Roliga fakta om gräshoppor


Gå till någon stor äng eller fält i USA och du kommer utan tvekan att se mer än ett par bekanta, hoppning, gröna insekter - gräshoppor. Gräshoppor har listat i mänsklighetens historia i en mängd olika sätt. De är mycket intressanta och viktiga insekter. Du vet förmodligen några av de vanligaste fakta om gräshoppor (de hoppa högt, de har stora ögon, de äter växter), men det finns många andra fakta om gräshoppor som du kanske aldrig har hört talas om.

gräshoppa anatomi

Gräshoppor har fem ögon; två stora sammansatta ögon och tre enkel ögon, ett ovanför varje antenn och en nedan och i mellan antennerna. Gräshoppor har inte öron, men i stället höra genom användning av ett organ som kallas en trumhinnan, har det visat sig på buken där benen ansluta till kroppen. En gräshoppa ben är starka nog att driva med en kraft 20 gånger sin kroppsvikt.

Gräshoppor i historia

Gräshoppor har orsakat många jordbruks katastrofer när deras farligaste formen, gräshoppor. Gräshoppor är biologiskt identisk med gräshoppor, men skiljer sig i hur de tenderar att svärma i stora grupper, ibland miljarder gräshoppor. I gräshoppor form kan gräshoppor konsumera miljoner ton växtmaterial. En särskild locust svärm 1988 innehöll över 150 miljarder gräshoppor. 1848, en pest av gräshoppor attackerade en lösning av mormoner men förstördes av en flock måsar. Ett monument byggdes senare för att hedra måsarna.

Grasshopper Habits

Gräshoppor gör musik med benen precis som deras cricket kusiner. Detta kallas stridulation. Ljuden kan göras genom att gnida de benen mot buken eller genom att gnida de ben och vingar tillsammans. Gräshoppor kan hittas på alla kontinenter utom Antarktis. Gräshoppor har några konstiga försvarsmekanismer, ett särskilt udda försvar spotta en brun, illaluktande vätska från munnen. Gräshoppor kan äta nästan alla typer av växtmaterial i tillvaron, inklusive vissa giftiga växter.

kost Gräshoppor

Bruket att äta gräshoppor, gräshoppor och syrsor kallas acridophagy. Många kulturer runt om i världen, men framför allt i Asien, Sydamerika och Afrika införliva regelbundet gräshoppor i sin kost. År 1984, en arkeologisk expedition i Lakeside Cave i Utah fann mycket bevis för stor konsumtion av gräshoppor av gamla indianstammar. Gräshoppor kan rostas, stekt, kokt eller ens överdragna med choklad. Ett pund av gräshoppor är mer hälsosam än ett pund av nötkött.

andra fakta

Gräshoppor förstör $ 80.000.000 dollar av grödor i USA varje år. Flugor är den största icke-humana rovdjur till gräshoppor eftersom de äter gräshoppa ägg. De största gräshoppor i världen är 10 inches lång. En gräshoppa ben kan gå på egen hand även efter att ha lossnat från gräshoppa kropp. Det finns 18.000 olika arter av gräshoppor. Kvinnlig gräshoppor kommer att lägga ägg, täck dem med en naturlig polymer och låt dem in via vintern tills de kläcks i varmare väder.