XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Min Blåklint anläggningen att bli uppätna av Deer


Den blåklint är listad som en perenn begränsad vädjan till rådjur vid University of Nebraska. Emellertid kan betande rådjur fortfarande skada den. Situationen uppstår ofta på landsbygden eller förortsmiljöer där naturliga rådjur livsmiljö är i närheten av trädgårdar och hem. Exklusive rådjur från trädgården genom staket eller tillämpar repellenter är ofta de enda alternativ för trädgårdsmästare. Vilken metod som fungerar bäst beror på omständigheterna och hur okänsliggjorda till mänsklig kontakt rådjur har blivit.

Tillfällig elstängsel

Elstängsel är vanligen byggda med två trådar monterade på trä, metall eller glasfiberstolpar omsluter trädgården. Trådarna är fästa vid ett staket laddare som ger en linjespänning tillräckligt stark för att orsaka obehag, men inte tillräckligt starkt för att skada djuret. Laddaren kan vara batteri, sol eller elektriskt driven. Hang aluminiumfolie från trådarna att kontakta rådjur som har lärt sig att krypa mellan eller under trådarna. Den tillfälliga stängsel kan tas ner i slutet av växtsäsongen och lagras tills nästa år.

permanenta stängsel

Permanenta stängsel också elektrifierad men vanligen byggda med fler trådar monterade på fast installerade trä- eller stål inlägg. Sträng sex trådar placerade var 10 inches vertikalt. Anslut varannan tråd till den positiva sidan av staketet laddaren med de andra kablarna som leder till den negativa polen på laddaren. Beroende på snöförhållanden kan stängslet kräver underhåll varje vår.

naturliga Repellenter

Alla doft som är onaturligt att omgivningen kan avskräcka rådjur. Några vanliga repellenter inkluderar tvål; animaliskt avfall, särskilt hund eller katt avfall, och människohår. Knyt poster i en nätpåse och hänga på stolpar eller stolpar i hela trädgården. Ändra repellent om rådjur blir vänja till doften och börja ignorera ansträngningen.

kommersiell Repellent

Många av de kommersiella repellenter arbetar på smak snarare än principen lukt av naturliga repellerande. Spraya de kommersiella repellenter på den nya tillväxten av trädgården enligt tillverkarens instruktioner. Applicera ytterligare ett lager av spray varje månad eller när regnet tvättar repellent från trädgårdsväxter. De kommersiella repellenter är också effektiva på kaniner och andra vilda djur som kan livnär sig på trädgården.