XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Läckor i propan tank regulatorer


Även om de har underblåst vulkanutbrott i Las Vegas och skapade skjuta lågor på Universal Studios, propan tankar hitta oftare sin plats i hemmet, driver grillar, apparater husvagnar och badtunnor. Tankens regulator styr flödet av gas, i egenskap av en tryckkänslig säkerhetsbarriär och gör det här verktyget "hjärtat av någon gassystemet propan", enligt Propan 101 hemsida. En läcka i en propan regulator kan få katastrofala resultat.

regulator delar

En propan regulator består av tre delar: en ventil, en gasol (LPG) regulator membran och en gasolregulator tryckavlastningsventil. Den ventilations släpper trycket på tanken, vilket gör regulatorn att "andas" under drift. Gasol membran, enligt Propan Talk "är en flexibel gummiskiva som kommer att märka tryckförändringar och kommer att justera dessa fluktuationer tillbaka till rätt flöde." Tryckavlastningsventil backar upp de två andra system, gå till handling om någon typ av tryckproblem in i regulatorn. Blockering eller hål inuti regulatorn kan äventyra dessa delar och orsaka propan läcka.

Söker Läckor

Mästare Certified RV Tekniker Gary Motley beskrivs tre propan regulator test i hans brokiga RV Repair plats. Två av dem är standard underhålls filmvisningar. Den årliga lock-up test "är där regulatorn kontrolleras för att vara säker på att under inga omständigheter tillåter mer än 14 WCI [vattenpelare inches] för att ange ditt propan distributionssystemet." Arbetstrycket systemkontroll säkerställer regulatorn håller rätt tryck under användning. Även om regulatorn kan visa tanksystemet arbetar med maximal effektivitet, Motley varnar, "det fortfarande kan finnas en läcka."

Drop trycktest

Motley tredje regulator testet --- som han kallar oerhört viktigt --- är den tidsinställda drop tryckprovningen. Detta förfarande, som Motley anger bäst hanteras av en kvalificerad tekniker med hjälp av en kalibrerad manometer riktar läckor i tanken system; Men "Detta test inte hittar läckan. Det kommer helt enkelt kontrollera förekomsten eller frånvaron av en läcka."

säkerhetsfrågor

En läckande regulator eller andra delar av gasolflaskan kan orsaka tryck att bygga upp; resultatet kan sträcka sig från mindre effektiv uppvärmning till en explosion. I juni 2011 Tucson, Arizona, TV station KGUN rapporterade om en explosion i ett radhus. Husägare lämnade korv på en propan grill, och återvände till en brand. "Utredarna misstänker propan tanken läckte, vilket gör att elden spred sig snabbt," stationens hemsida noteras. "På grund av de skador som orsakats av branden, kunde utredarna inte avgöra om det var ett problem med tankens tillsynsmyndigheter eller slang."

Expert Visningar

Ägare av propan tankar kan frestas att köpa och byta regulatorer själva, men Propan 101 webbplatsen varnar för att endast experter ska hantera uppdrag. "Faktum är att installera fel sorts regulator i allmänhet kommer att göra en propan gassystem obrukbar," platsen konstaterar. Att köpa en själv och försöker installera det är både farligt och förmodligen ett slöseri med pengar. Vad mer, en felaktigt installerad regulator "betyder hela installationen är olagligt och inte underhållas tills fast."