XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Kan du Tile ditt badkar efter att sätta Plywood runt det?


Kakel är ett vanligt byggmaterial som används i badrumsmiljöer eftersom det är vattenavvisande, och när den installeras med rätt metoder kan stöta bort vatten för generationer. Detta ger dig trygghet att veta din investering kommer att pågå i många år framöver. Men för att plattan runt ditt badkar för att ha lång livslängd, plywood och andra element måste vara vattentät och täckt med märkunderlägg enligt industriella specifikationer.

exteriör Grade

Normal plywood kan inte användas runt våtutrymmen, såsom badkar och dusch. Du kan bara använda exteriör-grade plywood för runt badkaret, och rätt tjocklek måste beaktas för kakel installationer. Alla bärande ytor, såsom badkar däck, måste ha åtminstone två skikt av fem åttondelar-tums tjock plywood monterad på plats innan underlaget och badkaret är installerade.

underlayment

Tile får aldrig installeras direkt till plywood i våtutrymmen. Även om du kan tekniskt installera kakel på plywood i torra områden så länge du använder rätt typ av thinset tillsammans med exteriör-grade plywood, kan du inte göra det i våtutrymmen på grund av närvaron av konstant fukt. Du måste alltid innefatta ett skikt av cementplattor eller någon annan typ av underlag för kakel installation.

Vatten

En konstant med installationer våta området är att de alltid är våt. Detta innebär att plywood och underlaget kommer att vara i närvaro av fukt under hela installationen. Även om du inte spiller vatten det finns naturligtvis mer kondens i luften, som överför i injekteringsbruk, sipprar ner i THINSet, betong styrelse och så småningom plywood själv.

Impregnering

En given i något våt installation område är införandet av någon typ av tätskikt. Detta kan vara i form av silikon fogtätning på alla innerhörn med betong ombord och sedan ett skikt av färg-på tätskikt på ytan, eller det kan vara ett självhäftande fiber membran som går på som en bit tejp. Någon form av tätskikt är nödvändigt ovanpå betong styrelse / underlag, med kakel installeras direkt ovanpå detta skikt.