XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur ta isär och ren Whirlpool Diskmaskiner


Diskmaskinen är bland de mest populära arbetsbesparande enheter som någonsin uppfunnits. Det är som en magisk skåp. Smutsad disk går in, rena disken komma ut. Samtidigt koppla dig istället för att stå vid diskbänken upp till armbågarna i tvålvatten. Hålla Whirlpool "magiska skåpet" ren är en viktig del för att hålla den i gott skick. Tid som ägnas åt att rengöra den kan bidra till att undvika fel, och hindra dig spendera beklämmande långa timmar vid diskbänken, i väntan på en underhålls expert för att ringa.

Instruktioner

1 Ta bort övre och nedre rack från diskmaskinen, tillsammans med silver korg. Den övre spolarmen kommer att komma ut med överkorgen. Öppna tvättmedelsfacket och kontrollera om någon oupplöst tvättmedel. Rengöra dispensern med en trasa urvriden i varmt vatten, och stäng den. Ta bort locket på diskmaskinen saltkammare och kontrollera om det finns blockeringar. Om saltindikatorn lyser, tillsätt salt till kammaren, och torka av området runt inloppet för att avlägsna alla spår av salt, innan du placerar tillbaka locket på plats.

2 Kontrollera filter vid basen av diskmaskinen under spolarmen för skräp. Ta bort eventuella du med fingrarna. Använd en pappershandduk om du inte verkligen vill ta upp med händerna. Se till att filtret är helt skräp gratis.

3 Rengör basen, sidorna, ryggen och toppen av diskmaskinen inredning, med hjälp av diskmedel. Om du använder pulvertvättmedel, blanda en del med vatten att göra en pasta och gnugga den på diskmaskinens inre ytor. Om du använder flytande, häll lite på en svamp och torka alla de inre ytorna. Skölj insidan med dukar urvriden i varmt rent vatten.

4 Torka runt inre kanten av diskmaskinsluckan för att avlägsna eventuella mögel eller mögel som har samlats på den. Kontrollera den nedre spolarmen att säkerställa att inget skräp har fastnat i någon av dess hål.

5 Torka av diskställ och silver korg med en lösning av varmt vatten och milt rengöringsmedel. Skölj dem med en trasa urvriden i rent varmt vatten. Kontrollera den övre spolarmen att säkerställa att inget skräp har blockerat alla sina hål.

6 Skjut den nedre korgen tillbaka till sin position. Fäst den övre diskmaskinen spolarmen sina klipp på den övre korgen och skjut den tillbaka på plats i diswasher. Tryck försiktigt så långt tillbaka som det går att se den övre spolarmen är placerad mot dess vattenutlopp. Fylla på sköljmedelsfacket.

7 Rengör diskmaskinens utsida med en trasa urvriden i en lösning av milt rengöringsmedel och varmt vatten. Skölj med en trasa urvriden i rent varmt vatten och torka med en mikrofiberduk.

Tips

  • En vinäger skölj kan ta bort alla vita fläckar eller vit film som visas på diskmaskinen interiör. Häll två koppar vit vinäger i ett glas, och placera den på botten rack diskmaskinen. Kör en komplett tvättprogram utan att lägga tvättmedel och välj en lufttorka, eller energi torr alternativ.
  • Försök aldrig att rengöra insidan tills den är helt kall efter en tvättcykel.