XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur Spray för att förhindra Fruktträd producera frukt


Högavkastande fruktträd kan vara antingen en välsignelse eller en förbannelse, beroende på din synpunkt. Vissa trädgårdsmästare växt fruktträd och senare besluta att frukten är önskvärt eftersom det lockar djur eller eftersom det kan göra gräsmatta underhåll runt trädet svårt. Lyckligtvis finns det sprejer tillgängliga som trädgårdsmästare och landscapers kan använda för att förhindra fruktträd från att producera frukt. Dessutom är dessa frukt eliminera sprayer är relativt lätta att blanda och applicera.

Instruktioner

1 Analysera målet trädet (eller träd) att bestämma hur mycket och vilken typ av frukt eliminera sprut du behöver. Flera varianter av sprayer finns, vanligen i koncentrerad form. Koncentrerade sprayer kräver att du blanda några uns av koncentratet med en liter vatten i en handspruta. Andra färdiga att använda sprayer finns också. Observera att blandningshastigheter och koncentrationer kan variera mellan sprut sorter. Dessutom kan mängden spray varierar beroende på träd storlek så det är bäst att överskatta hur mycket du behöver om du inte är bekant med processen.

2 Schema en dag för att spruta. Du kommer att vilja att spraya när målet trädet på medellång till full blomning utvecklingsstadium. Du kommer också vill ta en dag utan höga vindhastigheter och / eller höga temperaturer. Frukt eliminera sprayer fungerar i allmänhet genom att producera en ökning av eten, en växt hormon som produceras av växten under stressiga situationer. Skapandet av denna stress hormon kommer att hämma fruktproduktion men kan också skada trädet om sprayen används när trädet är i ett redan spänt tillstånd.

3 Blanda spray i handen spruta (om du använder ett koncentrat) enligt anvisningarna på etiketten. Se till att följa anvisningarna noga och noterar att vissa träd kan kräva en högre eller lägre koncentration av mixen.

4 Spraya fruktträd med lösningen. Se till att täcka blommorna helt med spray för bästa resultat. Vid sprutning, är ditt mål att helt enkelt väta bladverk och blommor. Spraya inte till den punkt där lösningen inte är igång av bladverket.

Tips

  • Om du behandlar en känslig fruktträd, såsom en Johannesbröd, använda en lägre koncentration av sprut lösning för att undvika att skada trädet.
  • De flesta frukt eliminera spray, särskilt de som är hormonbaserade, tyder på att de tillämpas när temperaturen är mellan 65 och 90 grader Fahrenheit.
  • Frukt eliminera sprayer kan orsaka några blad till gulnar och faller av trädet.
  • Koncentration av sprayen är avgörande för framgång. Om koncentrationen är alltför låg spray kan faktiskt öka fruktproduktion och om koncentrationen är för hög kan du skada trädet.