XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur scarify Macadamianötter Seeds


Det yttre lagret av macadamia nut frön är mycket hårt och gör det svårt för den att gro. En metod kort rivning gör trädgårdsmästaren att bryta igenom det yttre anrikningslagret, så att fukt kan tränga in i insidan. Det tar normalt makadamianötter frön en till fem månader att gro, men markberedning process minskar avsevärt tiden.

Instruktioner

En fil eller använda sandpapper att raka det yttre lagret av fröet tills det bryter öppet och embryot inuti är synlig. Klipp inte det yttre skalet, som den inre frö kan skadas.

2 Placera fröna i en glasburk på vatten som är mellan 80 och 150 grader Fahrenheit. Låt det sitta i en till tre dagar, eftersom varmare vatten, desto mindre tid det kommer att behöva ställa in. Kombinera ½ kopp äppelcidervinäger för varje 2 koppar varmt vatten och låt dem dra i 12 timmar före sköljning och plantera dem, för att påskynda processen.

3 Gör små indrag med hjälp av ett finger, i plantering behållare fylld med planteringsjord. Göra de strecksatser till ett djup som är ungefär lika med storleken av fröet. Fröet i hålet. Täcka det med marken så att den är till och med på topp.

4 Vatten anläggningen med sprayflaskan så att hela ytan av jorden är våt. Placera den i ett område som håller minst 80 grader Fahrenheit.

Tips

  • Håll krukväxtjord steril, som markberedning sätter frön löper större risk att konsumeras av insekter, svampar och mikroorganismer.