XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Odling av växter tillsammans för att hjälpa i växtodlingen kallas följeslagare plantering. Växter har gillar och ogillar om vem deras grannar är i köksträdgården. Den allmänna regeln är höga växter gillar att planteras med kortare växter. Lågväxande växter gör inte bra med grödor som växer under marken. Rädisa är en god vän till nästan alla grönsaker utom kål, blomkål och brysselkål.

tomater

Tomater gillar inte blomkål eller kål. De älskar persilja och lök. Maskarna som äter tomatplantor äter också majs, så att inte plantera två tillsammans. Örter som basilika hjälp tomatplantor växer. Potatis är mottagliga för samma gissel som kommer att döda tomater, så dessa två bör separeras. Gurkört är bra att växa med tomater för ökad tillväxt och smak. Gurkört gör samma sak med jordgubbsplantor.

Majs

Squash, pumpor och bönor göra stora grannar för majs. Corn gör också väl med ärtor och gurka. Gamla tid bönder fortfarande plantera majs i mitten av deras bönor och squash eftersom de är fungerar så bra tillsammans. Bönorna växer rätt upp stjälkar av majs. Selleri ska inte planteras med majs.

Companion Plantering för skydd

Organiska trädgårdsmästare lärt sig att vissa växter stöts insekter, sjukdomar och andra skadedjur i trädgården. Med hjälp av denna kunskap, trädgårdsmästare kan använda vissa växter för att skydda andra växter i köksträdgården. behövs inte användningen av kemikalier och bekämpningsmedel så mycket när växer en trädgård med hjälp av följeslagare plantering metoden. Det ger en vinnande kombination av växtskyddsmedel och bättre skördar utan att skada jorden.