XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man tvättar en rund kudde


Runda kuddar ibland finns i hemmet, i synnerhet på soffor eller på hårda stolar för att göra dem lite mer bekväm. För att hålla dynorna ser ny och fri från fläckar, tvätta och rengör dem vid behov och snart efter att du märker ett problem. Runda kuddar är inte annorlunda att rengöra än rektangulärt formade dem. Men är nyckeln till att alltid hålla sig till skötselråd som skrivet på etiketten, originalförpackning eller manuellt eftersom tyger och kudde material varierar.

Instruktioner

1 Blot upp spill med en absorberande, luddfritt trasa eller handduk så snabbt som möjligt. Även vakuum smuts, damm och andra löst skräp snabbt innan de sätter in, eftersom de sakta kan förmörka den runda kudden.

2 Spot behandla fläckar. Välj klädsel renare lämplig för tyget som täcker den runda kudden och använda den i enlighet med tillverkarens anvisningar. Vanligtvis är det bäst att spraya några rengöringsmedel först på en ren, luddfri trasa sedan gnugga den på fläcken försiktigt i en fram och återgående rörelse, som arbetar från centrum till ytterkanterna av fläcken. Upprepa med vatten för att skölja.

3 Ta bort den runda kudde omslag, om möjligt, att tvätta det enligt konsumenten vård taggen. Men vissa tillverkare inte rekommendera detta, eftersom det kan alltför svårt att få tillbaka locket på. Läs alltid tag eller skötselråd som följde med dynan noggrant. Lufttorka locket så att den inte krymper eller förlora en del av sin form. Du kan också tvätta hela kudden detta sätt om locket inte lossnar och om vården etikettens framgår bland annat att hela kudden tvättas i maskin.

4 Handtvätt kudden själv om det är indränkt med urin eller annat ämne som måste har tas bort. Fyll din diskho eller badkar och mätta kudden och tvätta den med en liten bit av tvättmedel. Swish, krama och skaka försiktigt kudden för att rengöra den. Upprepa med rent vatten för att skölja. Du kan behöva skölja den en andra gång. Försiktigt pressa ut överflödigt vatten, försiktigt så att inte slita dynan i processen. Låt det droppa och lufttorka i en varm och väl ventilerad plats. Du kan också försiktigt använda en hårtork för att hjälpa den runda kudden torr.