XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man tar hand om Pecan träd


Pecannöt träd, vetenskapligt namnges Carya illinoinensis, är den största av de hickory träd och känd för sin produktiv nötproducerande. Med sina lövträd mörkgrön hela blad, kan pecan trädet att växa till 70 fot eller 100 fot hög, vilket gör det en trevlig estetiska Förutom stadsbilden samt en stor skugga leverantör för stora utrymmen. Det finns olika sorter av Pecan Tree, men den allmänna vård och krav på att odla dessa läckra träd är i grunden densamma.

Instruktioner

1 Välj trädets plantering plats. Välj en plats i väntan på trädets full tillväxt, och vara säker på att det är minst 30 meters avstånd från alla andra stora träd eller hus. Markens jord måste vara djup, organisk och väldränerad, och området måste vara i direkt solljus under alla dagtid.

2 Plantera träd på våren. Gräva ett hål stort nog att hela rotsystemet kan sprida ut naturligt, i allmänhet dubbelt så stor som rotklumpen. Tillsätt vatten till hålet, lägg sedan till jord, sedan vatten, och så vidare, tills hålet är fyllt med våt jord. Tryck ner jorden runt stammen av pekannöt träd, och tillämpa ett generöst lager av kompost runt basen av trädet för att behålla fukt.

3 Vatten det unga trädet. För en vuxen träd, är detta inte ett problem, men för en unga, växande pecan träd, är det viktigt att trädet vattnas varje gång jorden runt det blir torr under trädets första sommaren. Gradvis minska vattning efter de första sex till åtta månader. Vuxna pekannötter har ett rykte om att vara mycket torka toleranta och vuxna träd behöver bara vattnas om sommarmånaderna blir våldsamt varmt och torrt under längre tidsperioder.

4 Gödsla pecan träd en gång eller två gånger per år. Använd en 10-10-10 gödnings blandas med zink näringsämnen och gödsla under gräsrötterna. Undvik gödsling för nära trädstammen för att undvika brännskador. Ersätt inte din pecan trädet gödselmedel med en enkel allroundmattan gödningsmedel, eftersom denna typ kan orsaka strukturella tillväxtproblem.

5 Inköps gnagare vakter. Unga pecan träd är mottagliga för bördan av gnagare, som kan påverka trädens tillväxt. Prata med någon på din lokala plantskola om olika gnagare vakt alternativ, som också kan forskat och köpt på nätet. behövs bara gnagare skydd för de första fem till sju åren av trädets liv.

6 Samla upp nötterna! När pecan trädet har nått vuxen ålder, pekannötter växa från sina filialer i överflöd. Samla dem en gång efter det att de har fallit till marken. Spricka dem strax efter skörd.

Tips

  • Om trädens tillväxt kommer att börja med en pekannöt mutter, lagra muttern i kylskåp i cirka åtta till 20 veckor. Lagra muttern i en påse fylld med fuktig torvmossa. När muttern börjar dela och gro, är det redo att planted.Taking utmärkt vård av pekannöt träd medan det är ung kan ge trädet ett hälsosamt långt liv av 200 år eller mer.
  • Låt inte rötterna att torka ut under plantering; vatten är viktigt i detta stage.Do inte befrukta det första året efter plantering, men behålla ett tjockt lager av kompost runt basen av trädet.