XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man ordnar Symmetrisk blomarrangemang


När två sidor av ett föremål är liknande i form de är symmetriska. Symmetri är tilltalande för ögat, och uppskattas i allt från möbler till ansiktsdrag. Det ger en känsla av balans och skönhet överallt där det förekommer. Blommönster är bara en av många konstnärliga sysselsättningar där symmetri spelar en roll. Medan asymmetri har sin plats i blommönster, är en viss grad av symmetri i allmänhet krävs för att balansera ut även de mest medvetet off-inriktningar arrangemang och skapa en tilltalande blomsterprakten. Följ dessa riktlinjer för att göra en symmetrisk blomsterarrangemang.

Instruktioner

Vilket gör Symmetrisk blomarrangemang

1 Välj en behållare för din blomsterarrangemang, såsom en vas, korg eller keramikskål.

2 Välj blommor och grönska som kommer att stå åtminstone dubbelt så hög som behållaren efter botten en ½-till-2 inches av deras stjälkar trimmas.

3 Placera grönska i behållaren så att den sträcker sig lika långt på alla synliga sidor. Om du gör en 360-graders ordning bör grönskan skjuta lika mycket hela vägen runt. Om du gör en ensidig arrangemang bör grönska förlänga lika mycket på höger och vänster sida.

4 Echo formen på din grönska med blommor. För en 360-graders arrangemang placera blommor hela vägen runt, se till att de alla sträcker sig ett lika stort avstånd från behållaren. För en ensidig arrangemang, placera blommor av lika längder på höger och vänster sida.

5 Håll blommor och grönska i ditt arrangemang lång nog för att passa behållaren. Utrymmet mellan behållarens mun och topparna på blommorna bör vara lika med, om inte mer än, den totala höjden av behållaren. Använda blommor som är för kort för behållaren fungerar mot symmetri.

6 Gör den totala bredden av arrangemanget två gånger bredden av dess behållare.

Tips

  • Fokus på form, snarare än innehåll. I blommönster, är symmetri mer om den övergripande formen av ett arrangemang än om de särskilda typer eller färger av blommor som används. Fastställa arrangemanget skepnad genom behållaren och placering av grönska, och upprepa det med blommor.
  • Observera att symmetrin bör gälla för de övre och nedre halvorna av ett arrangemang-behållaren och blommorna ovanför det-liksom dess två sidor.
  • Inte vara alltför stel när du skapar en känsla av symmetri. Blommor är naturliga, och de lämpar sig för små ojämnheter och brister.
  • Arrangemang som är strikt symmetrisk kan sakna visuellt intresse. Placering två höga stjälkar av exakt samma typ och höjd på båda sidor av ett blomsterarrangemang kan vara symmetrisk, men det skapar också en oönskad, TV antenner effekt.