XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

MYNTA är inte en kulinarisk ört, men det är värt att växa av flera andra skäl. Främst är det en av de bästa naturliga insektsgifter, och det luktar bättre än många kommersiella insektsgifter. Det är en tålig växt som kommer att överleva perioder av försummelse.

Instruktioner

1 Sugga Pennyroyal frön under våren att ha växter i nuvarande växtsäsongen eller under senhösten om du vill växter första sak följande våren. Om du bor i långt norra USA eller högre, är det bäst att plantera pennroyal under våren. Knappt täcka fröna med jord, plantera dem bara 1/8 av en tum djup.

2 Växt MYNTA i en särskild plats i trädgården. MYNTA är en aggressiv spridnings ört som skickar skott ur sina rötter från vilka nya anläggningar dyker upp. Det övertar dess omgivande utrymme, så växt i särskilda sängar eller växa i krukor. Om växer i krukor, välja åtminstone en 8-tums potten.

3 Odla MYNTA i full sol eller halvskugga. MYNTA är anpassningsbar till många ljusförhållanden, men inte trivs i full skugga.

4 Håll jorden runt vinruta fuktig. MYNTA tål perioder av torka, men för bästa resultat med örten, vatten en gång varannan dag för att hålla jorden fuktig.

5 reseed vinruta varje våren eller hösten. MYNTA är ibland härdig, men gör bättre om du börja om färsk varje år.

Tips

  • Placera vinruta in runt uteplatser och utomhus insamling områden. Örter doft håller insekter borta från utomhus picknick och fester. Överväga att hålla en pott av MYNTA runt så att du kan flytta den till valfri plats.