XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man mäter Windows för draperier


Mäta fönster för draperier är en bra idé innan spendera pengar på att klä ett fönster. Det är inte så svårt att göra, och det innebär att spara tid och energi i det långa loppet. Det första steget är att bestämma hur lång du vill att draperier. Nästa steg är att bestämma hur de draperier kommer att fungera. När detta bestäms endast mäta kräver några enkla beräkningar.

Instruktioner

1 Bestäm hur högt att ställa in draperi staven. Genomgående mätning är 4 till 6 inches ovanför toppen av fönstret. Men om du har lågt i tak, kan du hänga staven mot listen av taket. Detta är en bra idé för tak som är åtta fot lång. Att fästa stången mot taket kommer att lägga höjd till rummet.

2 Bestäm vilken typ av draperier. För stavfick draperier, mät från toppen av stången till golvet eller där du vill att draperier att stoppa. Lägga en tum för små stavar och 2 inches för större stavar. För paneler hängde från ringar, mäta från botten av ringen till golvet eller där du vill att draperier att stoppa. För Knyt draperier, mäta från botten av stången till golvet eller där du vill att draperier att stoppa. Tillsätt 1 till 2 inches för flikarna. För genomför toppar, mät från toppen av stången till golvet eller där du vill att draperier att stoppa. Tillsätt 1 tum för genomföringen bidrag.

3 Bestäm hur draperier kommer att fungera. Om draperier kommer öppnas och stängas, måste du mätningen av draperi pol, inte inklusive ändknoppar. Om du vill att panelerna för att hänga med viss fyllighet, behöver varje panel att vara en halv till två gånger bredden av fönstret.

4 Köpa draperier. Om du beställer din draperier, måste du skriva breddmått först och höjden mätningen andra. Ett exempel på en draperi mätning skulle vara 102 med 84 inches. Bredd 102 inches och längden är 84 inches. Om du köper draperier, titta på förpackningen noga. Vissa tillverkare förpackningspanelerna individuellt medan andra förpacka två panelerna.

Tips

  • För mer noggranna mätningar, använder en infällbar metall måttband.