XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man håller Outdoor Inlagd Hortensior Blommande All Summer


Även om hydrangeas (Hydrangea spp.) Kan odlas i en kruka, är det inte den ideala situationen för denna växt. Container odlade hortensior kräver betydligt mer vård än sina mark odlade motsvarigheter, och anläggningen kan inte blommar om alla sina vårdbehov inte är uppfyllda. Hortensior frodas i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 3 till 9, beroende på art. För att hålla din krukväxter hortensia blommar hela sommaren, ägna stor uppmärksamhet åt alla vårdbehov.

Instruktioner

1 Pot hortensia i en blandning av två tredjedelar Sphagnum torv, en tredjedel kvalitet planteringsjord eller byggmästare sand och ½ tsk 14-14-14 gödningsmedel. Om din hortensia växer i en 8-tums kruka, dubbla mängden gödsel. Terrakotta krukor är idealiska eftersom de är porösa och kommer inte att hålla fukt nära hortensia rötter.

2 Placera krukväxter hortensia i ett område som tar emot morgonsolen och eftermiddag skugga. För tät eller för mycket skugga avskräcker blommar.

3 Skölj hortensia på marken och inte overhead. Våt blad och blommor uppmuntra svampsjukdom som drabbar blommorna "skönhet. Vatten anläggningen tillräckligt ofta för att hålla jorden jämnt fuktig. Leverera vattnet långsamt för att säkerställa att hela rotklumpen fuktas. Ägna stor uppmärksamhet åt den fukthalten i jorden under varma, torra vädret eftersom det kommer att torka ut snabbare än du är van vid.

4 Vatten krukväxter hortensia med en gödselmedelslösning - en tesked 20-20-20 i en liter vatten - en gång i veckan.

5 beskära oakleaf hortensia (H. quercifolia) och mopheads och lacecaps (H. macrophylla) under sommaren, innan augusti. Den ideala tiden att beskära dem är rätt när de är klar blommar. Om du beskär i augusti eller senare kommer du att beskärning av knoppar som kommer att blomma nästa säsong. Prune vipphortensia och vidjehortensia på hösten eller vintern. Ta bort död ved, grenar som korsar över varandra och att forma anläggningen efter dina önskemål. Aldrig bort mer än en tredjedel av växtens grenar.

Tips

  • Ta en kruka hortensia inomhus om du bor i ett område med extra kalla vintrar. Frost kan skada knopparna, hindrar det från blommande.
  • Hortensior listas av American SPCA (ASPCA) som giftiga för hästar, katter och hundar. Intag hortensior kan orsaka depression, kräkningar, diarré, anorexi, ökad hjärtfrekvens och kroppstemperatur.