XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man gör en Backyard Kompost Pit


Kompostering kök papperslappar har blivit ganska populärt med hem trädgårdsmästare som vill förvandla avfall till en värdefull jordförbättring. Det finns olika metoder för att vända matavfall i rik svart kompost, men vissa kräver frekvent vänd, vattning eller annat underhåll. Pit kompostering är en av de enklaste sätten att kompost papperslappar. Denna metod gör det möjligt att begrava dina klipp direkt i trädgården intill odla grönsaker. Grönsakerna är planterade i en annan del av trädgården varje år i en treårig rotation, vilket gör att rester att grundligt bryta ner i marken.

Instruktioner

1 Dela din trädgård utrymme i tre tre fot bred linjära rader med hjälp av måttband. Plantera grönsaker i längst till höger raden (rad tre) det första året.

2 Använd en spade för att gräva ett dike cirka en fot djup och tre fot bred i längst till vänster raden (rad en), cirka tre meters avstånd från dina köksväxter. Den mellersta raden (rad två) kommer att användas som en gångväg.

3 Sprid några grova matavfall, såsom majsskal eller melon skalet, på marken vid kanten av den första raden diket. Hacka dem i bitar ungefär tre inches kvadratiska eller mindre med en vass machete. Placera matrester i diket, med början vid en ände.

4 Täck matrester med minst 8 inches av jord i diket. Fortsätt att fylla diket med rester över växtsäsongen, arbeta dig ner längden av diket, tills den är helt full.

5 Plantera dina grönsaker i mittraden (rad två) det andra året. Gräva en fot djupt dike i rad tre, där dina grönsaker växte säsongen innan. Fyll denna dike med finhackad matrester och täcka den med smuts som du gjorde förra året. Använd rad en som en gångväg medan föregående års matrester bryts ned i marken.

6 Odla dina grönsaker i rad ett, som kommer att fyllas med ett-åriga kompost, under det tredje året. Gör ett dike i rad två och använda rad tre som en gångväg. Upprepa detta mönster varje år så att grönsakerna kommer att odlas på ett år gammal kompost.

Tips

  • Undvik att använda köttrester eller ben i din kompost grop, eftersom dessa rester bryta ner mycket långsammare än växtmaterial och locka skadedjur.