XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man dödar kinesiska almar


Kinesiska almar (kinesisk alm) är svaga-limbed träd som invaderar mer önskvärda trädbestånd och aggressivt absorberar fukt och näringsämnen. Som ett resultat, kan föredragna träd och buskar kan förkrympta eller dödas av. Det finns flera sätt att döda de oönskade inkräktare. Det bästa tillvägagångssättet bör fastställas på grundval av storleken på den kinesiska alm.

De växer snabbt

Kinesiska almar är lövträd som växer över 3 fot per år i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 9. De toppen vanligtvis vid 40 till 50 fot, men kan växa till 70 fot. Även om de kan vara attraktiva skuggande träd, anses de vara en invasiva arter i många områden i USA.

små Plantor

Unga plantor kan dras för hand. ta helt enkelt planta vid basen av stammen och dra upp med långsam, stadig tryck. Var noga med att få alla de rötter som nya plantor kommer att gro från bitar av roten kvar i marken. Den bästa tiden att lämna dra dem är strax efter en bra regn medan jorden fortfarande är fuktig. Om regn är inte i prognosen, vattna plantor att fukta jorden en dag eller två innan du drar dem.

Små till medelstora träd

Kinesiska almar med stamdiameter av 4 inches eller mindre kan dödas genom att spraya dem med en herbicid innehållande triklopyr. Helst bör träden sprutas på våren eller sommaren, men herbiciden är fortfarande effektiv i höst. Triklopyr finns i färdiga att använda och koncentrera formuleringar. För träd med en stamdiameter av en halv till fyra inches, kombinera en fjärdedel av en gallon triklopyr koncentrat med tre fjärdedelar av en liter dieselolja. Om trädstammarna är mindre än 1 1/2 inches, späd triklopyr koncentratet med en hastighet av en del herbicid till fem delar diesel. Häll blandningen i en ryggsäck eller handpump typ spruta som har en litet munstycke. Spraya nedre 1 fot trädstam med triklopyr blandningen tills den är helt våt och nästan droppande. Var mycket försiktig runt önskvärda träd och buskar. Drivande sprej kan skada dem. Bära skyddskläder och inte spraya bekämpningsmedlet på en blåsig dag.

större träd

Kinesiska almar med stammar över 4 inches i diameter kan skäras ner och dödades med triklopyr. Trädet bör skäras ned så nära marken som möjligt. Stubben ska besprutas med triklopyr att döda den och rötterna. Blanda en del triklopyr koncentrat i fem delar vegetabilisk olja eller diesel brännolja eller använda färdiga att använda triklopyr. Spraya ogräsmedel på snittet stubben ytan omedelbart efter att skära ner trädet.