XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man bygger en Mid-Century Bookshelf


I mitten av 20-talet var en tid av omkonstruktion klassiska möbler för att ge dem en uppfriskande modernt utseende utan att ta bort deras funktionalitet. Bokhyllor ingick i modernismen, och den sofistikerade och ibland utsmyckade mönster i det förflutna fälldes till förmån för rena linjer och enkla design. Än idag kan du bygga en mid-talet bokhylla från grundläggande verktyg och några leveranser, och få det att se ut som om det har funnits sedan 1950-talet.

Instruktioner

1 Mät och markera bredden linjer över din plywood att dela upp den i åtta rektanglar vardera en-av-fyra fötter i storlek. Skär plywood på de ritade linjerna för att göra åtta stycken. Mät och göra en skalmarkering ner en långsida varje bräda vid en fot intervall under totalt tre tiska märken per ombord.

2 Rita en 4-fot långa längden linje längs mitten av varje bräda 6 inches i från långsidorna. Rita en vinkelrät linje från mittlinjen till varje skalmarkering på sidorna av skivorna så det finns totalt fyra linjer på varje kort inklusive mittlinjen.

3 Skär en 1-tums bred skåra i varje bräda längs de tvärgående linjer som arbetar från den ena sidan till mittlinjen. Inte gå över mittlinjen. Varje styrelse bör ha tre en-av-6-tums hack längs ena halvan av brädet när du är klar, med den andra hälften kvarvarande fast. Sand över alla åtta brädor.

4 Stå fyra av korten parallellt på en långsida med de skurna skårorna uppåt. Utrymme skivorna en fot isär och ha någon att hålla dem.

5 Slå en femtedel pension så skårorna nedåt. Förregling skårorna på detta forum med de lägsta skårorna i de fyra parallella brädor. Positionera en armbåge fäste längs undersidan av den vinkelräta kortet och mot en av de parallella brädor. Fäst konsolen med skruvar. Placera tre andra konsoler där styrelsen skär med de andra tre parallella skivor.

6 Placera och fäst var och en av de tre återstående plywoodskivor att sammankoppla med andra öppna skårorna i de parallella brädor. Säkra med konsoler. Stå enheten upprätt för att avsluta.

Tips

  • Måla eller färga träet för att matcha andra dekorer i ditt rum innan du monterar bokhyllan för en mer komplett utseende till rummet.
  • Skär en 4-gånger-4-fot fyrkantig bit av plywood och säkra den till ena sidan av bokhylla med skruvar för att bilda en fast tillbaka, om så önskas.