XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man bygger en hemmagjord Backyard Stream


Om du tittar ut över trädgården och längtar efter en porlande bäck eller ström, inte avgå själv att bara drömma. Du kan bygga din egen bakgård ström i din egen egendom, och utan dyra landskaps insatser. De största hindren är den första planering och förberedelser för streambed platsen. Medan en ingenjörsexamen inte krävs, är viktig en god förståelse för din egendom topografi. När du förstår hur bäcken påverkar din landskaps, snabbar installation avsevärt. Var medveten om detta är inte en enda dag projekt men kan hanteras av nästan alla arbetsföra husägare.

Instruktioner

1 Planera rutt för ditt flöde. Välj en nedåtgående sluttande område från dammen där bäcken börjar. Undvik branta sluttningar, eftersom detta skapar ett vattenfall effekt istället för en flytande ström. Använd sprayfärg för att markera sidorna av streambed. Undvik att placera strömmen nära träd eller stora buskar eftersom du kommer att behöva ta itu med rötterna och erosion när du gräver sängen ut.

2 gräva streambed. Gräva ut ett djup av 24 inches. Gräva ett dike två gånger djupet av strömmen för dammen. Det är där pumpen kommer att översvämmas för att skicka vattnet tillbaka upp till huvudet av strömmen.

3 Mät den totala längden av den streambed med användning av ett mäthjul. Detta bestämmer den mängd rör som behövs för att återföra vattnet till utgångspunkten. Lägg 3 fot till längden för att kompensera för öppningen som matar vattnet på toppen och den nedre änden ansluten till pumpen i dammen.

4 Center slangen ned hela längden av streambed. Köp ett enda stycke för att undvika kopplingar och eventuella läckor. Använd gummi cement runt alla skarvar om du använder kopplingar. Låt en 3-fots överhäng i dammen.

5 Installera dammen liner ner längden av strömmen. Lägg till en andra liner på botten av dammen. Placera stenar längs kanten av varje för att säkra dem på plats.

6 Sätt en 6-tums lager av sand över slangen för längden på strömmen. Gå längden av strömmen flera gånger för att kompaktera sanden över slangen. Lämnar toppen en fot av rör exponeras.

7 Placera en 4-tums lager av grus över sanden som är längden på streambed och dammen. Ställa in en grupp av stenar runt den övre delen av slangen för att stötta upp det. Det är där vattnet kommer att mata dammen.

8 Placera klippor och stenar längs streambed. Ställ stenarna sporadiskt så att du får ett naturligt flöde av vatten över stenarna. Försök att sätta några stenar i närheten av varandra för att skapa en porlande effekt.

9 Häll smuts runt klipporna med skottkärra. Placering smuts runt klipporna ger ett naturligt utseende till bäcken och hjälper cement stenarna på plats.

10 ange pump vid botten av dammen. Fästa slangen till pumpen med slangklämman fastsättning.

11 Transfer jord bort från streambed till dammen för att täcka insatsen. Konstruera en kontur i smutsen som är djupare i mitten än sidorna. Installera alla växter för dammen.

12 Täck smutsen med ett lager av ärter grus och damm sten.

13 Slå på pumpen. Fyll dammen och ström med vatten. Fortsätt att fylla dammen och bäcken tills du ser strömmar på egen hand.