XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man beräknar maximal elektrisk kapacitet


När man överväger vilka apparater att köpa och plats i ditt hem, är det en bra idé att veta den maximala elektriska kapacitet för varje plats i hemmet. Till exempel, har ditt hem flera brytare där varje brytare övervakar strömflödet i ett område i ditt hem. Varje område har en uppsättning av elektriska uttag där, när du vet vilka butiker betjänas av vilka brytare, kan du beräkna den maximala elektriska kapacitet för varje plats i hemmet. Från denna kapacitet, kommer du att veta vilka apparater är lämpliga för varje plats i hemmet.

Instruktioner

1 Leta reda på strömbrytardosan. Fastställa vilken yta i hemmet varje brytare stöder. Detta gör du genom att stänga en brytare i taget och märker vilken del av hemmet det påverkar. Skriv ner din slutsats.

2 Hitta amperetal för varje brytare och multiplicera med 0,80 eller 80 procent. Procentvärdet 80 är den maximala kapaciteten av kretsen varje brytare skyddar. Till exempel, om du har en 20-amp brytare, kommer 80 procent vara 16 ampere. Detta säger den maximala strömkapacitet som 20-amp krets är 16 ampere. Bestäm strömmen genom att multiplicera den maximala strömkapaciteten med 120 volt. I det här exemplet, kommer den maximala effekten vara 1920 watt, 16 gånger 120. De 16 ampere och 1920 watt representerar den maximala elektriska kapacitet för kretsen skyddas av 20 amp brytare. Gör detta för varje brytare och skriva ner resultaten.

3 Kontrollera att du inte överskrider högsta elektrisk kapacitet. Se listan som du gjorde i steg 1 där du identifierat apparater som styrs av varje brytare. Från och med en brytare i taget, hitta märkskylten på varje apparat. Hitta nuvarande och / eller märkeffekt i samband med varje apparat. Lägg till alla nuvarande betyg tillsammans och se till att summan är mindre än den maximala strömkapacitet för att brytaren. Gör samma sak för strömmen. Vissa apparater anger kraft i KVA. Om detta är fallet, bara dela upp strömmen från steg 2 av 1000. Upprepa denna process för alla brytare. Om du är nära den maximala på en eller flera brytare, överväga nedskärningar dina apparater eller arrangera dem för att minska belastningen på problemet aren.