XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Den grundläggande elektriska formel kallas "West Virginia" formel kan du beräkna ditt hushåll kretskapacitet. Denna formel är Watts = volt x ampere, uttryckt som W = VA. På grund av sin likhet med förkortningen för West Virginia, formeln tjänade dess smeknamn som en minnesenhet. Om du känner två av de tre formelelement kan du räkna ut den tredje. Hushållens elektriska kretsar i USA arbetar på 120 eller 240 volt, som fyller i "V" del av ekvationen. Att räkna ut resten, måste du hitta din brytare panel.

Instruktioner

1 Öppna brytare panel och visuellt inspektera brytarna. Du kommer troligen att se två storlekar, med en ungefär dubbelt så stor som den andra. De stora brytare indikerar 240-voltskretsar, som används för hög energi objekt som torktumlare och ugnar i vissa hem. Den mindre storleken indikerar 120-voltskretsar.

2 Rita ett diagram av brytarna i panelen (en enkel rutnät är bra) och skriva ner "120V" i placeringen av varje liten brytare och "240V" i varje stor brytarens läge. Lämna plats för flera toner till höger om varje nummer du skriver.

3 Leta efter ett nummer på varje brytare antingen på strömbrytaren eller höljet. Siffrorna kommer sannolikt att vara 15, 20 eller 30, även om dina 240-volts kretsar kan ha olika nummer. Denna siffra indikerar strömstyrkan för varje krets. Skriv en multiplikation symbol och detta nummer (med ett "A" för ampere, om man så vill) efter varje spänningsnotation på bladet. Till exempel, skulle du notera en liten brytare med "20" på etiketten som "120V x 20A" och en stor brytare med "30" skrivet på det som "240 x 30A."

4 Multiplicera siffrorna för varje brytare. Till exempel skulle den lilla breaker nämns vara "120V x 20A = 2400." Denna siffra är din wattal, så denna krets lastkapaciteten är 2400 watt.

5 Utför beräkningen för varje brytare och notera wattal totalt på bladet. Den effekt är den maximala elektriska kapacitet varje krets, inklusive alla elektriska laster såsom glödlampor, apparater och enheter värme.