XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man beräknar en elektrisk apparat Kostnad i Western Australia


Arbeta ut den löpande kostnaden för en elektrisk apparat är ganska lätt. multiplicera helt enkelt den mängd energi en apparat använder med hur mycket pengar du har debiterats för det. I Western Australia, är denna timme avgift som kallas en taxa. Energikostnaderna i Western Australia väntas öka kraftigt under de närmaste åren. Statens Office of Energy rådde under 2009 att eltariffer inte återspeglade kostnaden att leverera el.

Instruktioner

1 Ta reda på effekt av apparaten. Detta kommer att visas på själva apparaten, dess yttre förpackningen samt i dess bruksanvisning. Apparater är klassade i watt eller kilowatt. Till exempel kan en vanlig hushålls mikrovågsugn makt rating vara 800W medan en större elektrisk apparat, såsom en värmare kan vara 2.4kW. Betyget hänvisar till hur många watt eller kilowatt energi apparaten (på maximal inställning) använder per timme. Betyg varierar beroende på märke och modell av apparaten.

2 Multiplicera den energi som används av apparaten i en timme med kostnaden för el, även känd som tariffen. Power Company priser i Western Australia är baserade på "enheter" av el. En enhet motsvarar en kilowattimme (1 kWh). I juli 2010, är ​​standard bostadsområde taxa i Western Australia 20.83 cent. Med hjälp av denna hastighet, kostar 2,4 kW elpatron 50 cent per timme att köra.

3 Använd en online energiförbrukning kalkylator för att räkna ut kostnaderna för att driva apparater i västra Australien. Energibolagen ger vanligtvis dessa verktyg på sina webbplatser. Synergy, till exempel statens största energileverantör, ger en sofistikerad "virtuell rundtur" energiberäkningsverktyg som guidar dig genom en virtuell hus, så att du kan klicka på vilken utrustning du har. Vid slutet av "tur" du ombeds ange uppskattat antal timmar du använder varje apparat för att ta reda på hur mycket de kostar.