XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur man avgör rördimensioner


Innan du kan göra alla hem VVS reparation eller underhåll, måste du veta storleken på röret som behövs. Bli inte förvånad om du måste göra några resor till VVS-leverans butik eftersom du inte får rörstorlek höger. Trial and error är en naturlig del av limnings rör, utan att veta vad man ska leta för första gången kan du spara några liter gas.

Instruktioner

1 Skär öppna röret du byter ut. Mät den inifrån med ett måttband, eftersom alla rör är dimensionerade enligt deras innerdiametrar. Mäta själva röret, inte beslaget.

2 Runda av mätningen av den inre diametern till närmaste 1/8 tum. Detta ger "nominella måttet" av röret - den dimension som du behöver när du går att köpa det nya röret. Skillnaden mellan mätningen av diametern och den nominella mätningen kan baseras på tjockleken av rörväggarna.

3 Linda en sträng runt en bit av röret om du inte kan mäta innerdiameter. Packa strängen och använda ett måttband för att hitta sin längd. Detta ger dig rörets ytterdiameter. Använd denna mätning och en dimensionell tabell för att hitta rörets nominella måttet.

4 Ta hänsyn till avståndet mellan rördelar, liksom avståndet mellan röret engagerade i beslagen. Mät först från ansikte mot ansikte - den del av röret synlig utanför beslagen. Därefter mäta djupet av socklarna i vilka röret är monterade. Rör måste passa helt i uttagen, men uttaget djupet varierar från ett rör storlek till en annan, liksom från en rörmaterial till en annan.