XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Även om det ofta kallas en "lampa" växt är dahlior faktiskt vuxit från knölar, som är delar av vilande rötter. Dahlia knölar planteras på våren, och skotten dyker oftast inom några veckor.

Beskrivning

Dahlia växter växer upp till 12 fot lång, beroende på sort. De färgglada blommor klassificeras av formen och arrangemanget av kronbladen. Enstaka dahlia har en rad av kronblad, och liknar prästkragar, medan pion dahlior har två till fem rader av kronblad, och liknar pioner. Anemon dahlias har en enda rad av kronblad runt en central skiva av mindre rörformiga kronblad, och collarettes har en enda rad av kronblad runt en rad av små kronblad som vanligtvis är en annan färg. Kronbladen på orkidéblommande dahlior vända sig inåt och är rörformiga. Dubbel-blommande dahlias inkluderar ball dahlia, som är kulformade eller lätt tillplattade, med kronblad i en spiral. Blommorna är 3 1/2 inches över eller större. Miniatyr boll dahlior är 2 till 3 1/2 inches över, och pompom dahlior är mindre än 2 inches över. Formella dekorativa dahlior har breda, rundade eller spetsiga kronblad som arrangeras regelbundet, medan informella dekorativa dahlior har långa kronblad som ibland är vridna. Kronbladen på kaktus dahlia kurvan bakåt och är rörformiga.

odlingsförhållanden

Dahlia växer bäst i svagt surt, sandig lerjord med minst sex timmar av sol per dag. Plantera knölarna efter sista beräknat datum för frost på våren i ett hål 6 till 8 inches djup. Sätt en insats i marken bredvid knölen, och täck den med 2 till 3 inches av jord. Som ny tillväxt visas lägga jord tills den är i nivå eller något mounded. När bladen är 12 till 20 inches tall, bryta centrum stjälken strax ovanför paret blad för att uppmuntra mer skaft till en bushier växt.

vinterförvaring

Dahlia knölar är inte kallt hardy, och måste grävas upp och lagras på vintern. gräva försiktigt upp knölarna på hösten, och packa dem i sågspån eller torv. Förvara knölarna på en sval och torr plats, där temperaturen inte sjunker under fryspunkten. Innan man planterar på våren, med en vass kniv för att dela upp varje knöl i flera bitar med ett öga eller stam på varje bit.