XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Om du har sparat eller uppvärmt en starkt luktande mat objekt i en plastbehållare, kan det hända att det håller lukt långt efter det att maten har tagits bort. Denna lukt kan dröja även efter det att behållaren har rengjorts och kan ibland även påverka smaken av andra livsmedel som därefter lagras i behållaren. En behållare som har invaderats av lukt behöver inte vara trasigt om. I många fall, kan lukten tvättas bort av några mindre vanliga rengöringsmedel.

Matvaror

Det finns flera ätbara föremål som kan användas för att ta bort lukter, inklusive vit vinäger, citronsaft och vanilj. Dessa är livsmedel som alla har starka dofter av sina egna som kommer att suga upp eventuell kvarvarande lukt i en container, men till skillnad från de lukter som fastnat på insidan av behållaren, kommer dessa dofter blekna en gång bort.

För att rengöra med vit vinäger, prova att lägga till disk tillsammans med din vanliga diskmedel och låt dina lukt angripna behållare blöt i några minuter innan du tvättar dem som vanligt. Containrar kan också sköljas ut med citronsaft före tvätt och tvättades sedan i vanlig diskmedel.

Om du vill använda kaffe, placera begagnade skäl inuti behållaren och täta med locket. Låt behållaren sitta för en dag eller två, ta bort locket, dumpa grunderna och tvätta. Lukter ska vara borta.

Vanilj kan användas på ett liknande sätt. Strö en pappershandduk med några droppar vaniljarom och bifoga i slutna behållare. Efter det sitter för en dag eller två, ta bort pappershandduk och tvätta.

Om det finns nedskärningar i det inre plasten i en behållare, kan det finnas matpartiklar fångade inuti dessa repor som orsakar odören. För att ta bort små fångade partiklar, strö salt i behållaren och skrubba insidan med en disktrasa. Saltpartiklarna kommer att komma in nedskärningarna och ta bort bitar av mat.

Non-food

Det finns också några icke-livsmedel som kan användas för att avlägsna en kvardröjande lukt från en behållare. Tidningen kan användas som kaffesump och vanilj. Wad upp en bit av tidningen, strö den med vatten och plats inuti den förseglade behållaren. Lämna det för en dag eller två. Kolet i tidningspapper kommer att absorbera lukt. Du kan också använda en vanlig bit av träkol.

Bleach kan ta bort både fläckar och lukt av plast. Du kan också använda en bakpulver och vatten-blandning. Lägg bara tillräckligt med vatten till läsk för att bilda en pasta, belägga insidan av behållaren och ställ behållaren avsätta en dag eller två, sedan tvätta pastan ut. Denna pasta är också ett bra botemedel mot den klibbiga rester som ibland former.