XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur Ekologiskt rengöra en madrass


Ingen tycker om att sova på en smutsig, talande eller illaluktande madrass. Du tillbringar mycket tid varje natt ligga på madrassen, ibland nedåt, vilket är anledningen till att hålla den sanitära och ren är så viktig. Men du kanske inte alltid vill använda starka kemikalier eller slipande rengöringsprodukter i hemmet. Du kan organiskt och säkert rengöra madrass hemma.

Instruktioner

1 Skala lakan och filtar utanför din madrass och vakuum med slangfäste för att avlägsna all smuts eller skräp. Se till att vakuum längs sömmarna och på båda sidor av madrassen.

2 Coat madrassen med bakpulver och sedan sopa upp.

3 Tillsätt ca 5 dl varmt vatten till en hink. Skapa din rengöringslösning genom att tillsätta några droppar av den organiska tvättmedel. Läs etiketten för att få ett exakt värde. Vissa organiska tvättmedel säljs i koncentrerade former för att minska plastavfall. Diskmedel kan användas mer sparsamt.

4 Rengör hela madrass med den organiska rengöringsmedel och en trasa eller skurdyna. Inte mätta någon del av madrassen. Detta kan orsaka problem som mögel och en allmän unken lukt. Använd en minimal mängd av rengöringslösningen, men tänk på att skrubba alla ytor på madrass för en mer grundlig rengöring.

5 Låt madrassen torka ordentligt innan sängen. Vänd madrassen jämna mellanrum för att torka snabbare och minska risken för en unken lukt. Att låta din madrass för att torka i solen kommer att påskynda denna process.