XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Tomatplantor är extremt populär med hem trädgårdsmästare. De är några av de enklaste grönsaker när det gäller att växa och underhåll, och deras frukt är allmänt mångsidig. Trädgårdsmästare och husägare älskar att kunna laga mat med och presentera sina egna tomater. Eftersom tomatplantor är benägna att svamp och röta, är det bäst att odla dem i ett högt läge, för att hålla dem från marken bort från bakterier och insekter. Att träna din tomatplanta upp i en tomat "träd," köpa en tomat bur och använda den för att få din etablerade tomatplanta från marken.

Instruktioner

Upprätta din tomatplantor

1 Efter plantering, vatten din tomatplanta djupt två gånger i veckan för att hålla jorden fuktig. Aldrig låta jorden torka ut helt. Omvänt, aldrig lämna tomatplanta sitter i stillastående vatten, eftersom det kommer sannolikt att ruttna.

2 kompost din tomatplanta. Sprid kompost generöst över jorden runt basen av anläggningen. Använd gräsklipp, torkade blad, halm eller hö för organisk kompost. Kompostmaterial bidrar till att upprätthålla fukthalten i marken, och kommer på samma gång att hålla jorden från att stänka upp på botten av anläggningen, där det kommer att orsaka röta och svampangrepp.

3 Gödsla din tomatplantor när du planterar den, och fortsätter konsekvent matning efteråt. Använda en 5-3-4 gödningsmedel för att tillhandahålla kväve, fosfor och kalium för att främja växtens hälsa och blommande.

4 Använd lösliga eller flytande gödsel på en tomatplanta som är i desperat behov av gödsling eller börjar vissna. Om symtomen av växten är mer uttalad än enkel vissnande, överväga att komplettera anläggningen med en vitamin pulver eller vätska.

Insats Din tomatplanta

5 För att hålla tomat bur i och växer i en uppåtgående riktning, använd tomat burar för att bygga tomat "träd." Sprid buren och pund dess ben i marken som omger tomatplanta. Burar finns i flera storlekar, för att köpa en som kommer att pågå genom tomat tillväxt.

6 Dra tomat s vinstockar och stjälkar upp och fästa dem till barer i tomat bur. Använd en mjuk garn eller remsor av material för att binda tomat byxa till tomat bur. Endast slips huvudstammar och vinrankor, för att inte skada tomatplantor eller bryta blommande vinstockar.

7 Rensa din tomatplanta när den har fästs till buren, att hålla den växande på ett sunt sätt. Ta bort sekundära skott, så kallade rotskott, genom att klämma ut dem där de ansluter till huvudstammen. nypa alltid sucker snarare än huvudstammen. Detta uppmuntrar mer frukt tillväxt i stället för bladtillväxt.

Tips

  • Använd organiskt material som kompost att hålla tomater varma på vintern och återfuktad på sommaren.
  • Frost och kyla kan skada och döda tomatplantor och deras frukt.