XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur Cut Pine för stockhus


Förbereder tallarna för hem byggnad kan ta upp till ett år. När stockarna skärs, trimmas, och skällde de måste liggande raka och torka som kan ta flera månader beroende på vilken tid på året de skärs och temperaturen. Gröna loggar krymper när de torkar minska den totala omkretsen av stocken. Byggnaden måste göras med torra stockar; byggnad med gröna stockar kommer att resultera i sprickor och spalter öppnar sig mellan stockarna på väggarna som de torkar.

Instruktioner

1 Leta levande tallar för väggkonstruktionen. Välj träd som är raka utan böjar i bagageutrymmet och 12 till 14 inches i diameter.

2 Välj ett träd för att klippa och avgöra om trädet lutar i en viss riktning, vill du att kapa trädet så att det kommer att falla i riktning mot den magra. Besluta om utrymningsvägen du använder för att komma bort från trädet när det börjar falla och rensa alla resa faror ur vägen.

3 Rensa allt pensel och skräp bort från trädet och starta motorsågen. Gör ett horisontellt snitt halvvägs genom träd på sidan av trädet att det lutar mot. Starta en andra skär 12 inches ovanför det första snittet på en vinkel skära ner mot mitten av trädet där det första snittet slutade möta den första uttagningen för att bilda en kil.

4 Använd yxan för att slå kilen av trä lös och ur trädet lämnar en flatbottnade 45 graders gap skurits ut ur trädet. Flytta till den motsatta sidan av trädet och börjar skära ett horisontellt snitt 2 till 3 inches ovanför spetsen av kilen cut. Skär mot mitten av trädet tills trädet börjar spricka och falla mot den underskurna.

5 Stäng av motorsåg och snabbt skynda ner förberedda väg att undkomma det fallande trädet. Håll dig borta från trädet tills den landar på marken.

6 Skär alla lemmar utanför trädet i jämnhöjd med stammen. Använd motorsågen för att skära de tunga ben och yxa för att slå ut de små benen och kvistar.

7 Sträck måttband längs limbed bålen och markera längderna du vill använda för väggarna i huset. Skär genom träd på markeringarna för att göra loggarna för väggarna.

8 Rulla avsågade stockar isär och använda drag kniv för att skala barken av stammen. Helt skälla hela loggen. Gör detta med varje stock och lämna dem på plats för att torka.

9 Upprepa denna procedur tills alla stockar som behövs för huset skärs och torkning.

Tips

  • Skär inte ner döda träd för att bygga eftersom de är svaga och ruttnade.
  • skär alltid med en vass kedja på sågen, kommer en slö kedja göra arbetet svårare och farligare. En vass kedja kommer att sparka ut flis; en slö kedja kommer att sparka ut sågspån.
  • Det är lättare att skälla stockarna medan de är gröna och våt. När de är torra barken fastnar tätt till loggen.
  • Vid skärning med en motorsåg skyddsglasögon och hörselskydd, läderhandskar, motorsåg käkar, långbyxor och stövlar.
  • Titta på trädet som du nära spetsen av kilen med tredje snitt, vid denna tidpunkt ett fallande träd kan vrida på den oklippta delen och faller tillbaka mot dig. En svaghet eller spricka i det inre av trädet kan leda till att trädet att dela rakt upp stammen och omedelbart koppla dig.
  • Har inte barn eller husdjur i skär och avverkningsområdet.