XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur att rengöra en Propan Furnace


Köra en propan ugn krävs ofta om en naturgaskälla från en stad är inte tillgänglig. Running propan är också billigare i vissa områden än naturgas; men bara om din ugn är väl underhållna. Rengöring av ugnen av sot och damm kommer inte bara att öka livslängden på värmeenheten, men kommer också att hjälpa den att brinna mer effektivt. Rengör din ugn varje höst innan bränning det upp för vintern.

Instruktioner

1 Ta bort frontpanelen från ugnen för att komma åt insidan. Tryck på utlösningsknappen för luckan spärren eller ta bort skruvarna med en skruvmejsel om det behövs.

2 Titta på brännarflammorna medan ugnen fortfarande är igång för att leta efter blockerade brännare hål. Stäng av ugnen genom att stänga av den på strömförsörjningen. Koppla bort enheten eller slå av strömbrytaren som levererar strömmen.

3 Rengör brännarna i ugnen med hjälp av ett vakuum. Fäst en lång dammsugarmunstycke eller en bit av PVC-rör till slutet av vakuum för att komma till baksidan av ugnen. Ta bort allt damm som du ser. Om det finns alltför sot, ropar en professionell service för att justera brännarna.

4 Ta bort muttern som håller ugnen fläkten på plats med hjälp av en spärr set. En 7/16 uttaget är ofta standard mellan modeller för muttrarna.

5 Ta bort de två skruvarna som håller fläkten på plats och ta bort den från ugnen. Rengör fenor av fläkten med en styv borste kör borsten längs fläktbladen för att hålla från att böja dem.

6 Dra ut filtren ur ugnen och inspektera dem för smuts och skräp. Ersätt dem med modellnumret tryckt på sidan.