XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hur att plantera vårlökar Late


Vad en lättnad att se vårblommorna börjar dyka upp från marken. Vintern är nästan säkert över och varmare temperaturer är på väg. Vårblommor kan ge skönhet, doft och lyfta andar trädgårdsmästare och åskådare likadana. Men du kommer att bli besviken om du inte plantera lökarna på rätt sätt. Lökar behöver en period av kyla innan de skickar ut de rika, vackra blommor på våren. Plantera dem sent, om inte gjort rätt, kan leda till mindre blommor eller blommor som hoppar av innan de ens öppna.

Instruktioner

Växt Spring Lampor Late

1 Placera tillräckligt krukväxtjord i glödlampa kokkärl bara täcka lökarna och dämpa den. Tryck lökarna ner i jorden så att de inte vidrör botten sidor eller varandra. Basen i lampan ska vara vänd botten och näsan uppåt.

2 vatten försiktigt lökarna och om jorden tvättas bort toppen, tillsätt lite mer bara för att hålla dem från att utsättas. Placera dem i kylskåp under en viss tidsperiod, i normalfallet 12 veckor, beroende på lamptyp. (Se referenser för en lista över några växter med kortare tidsperioder eller ingen kylning behövs.) Normalt kommer att hålla fuktig i kylskåp, men om du märker att de torkar ut, fukta jorden lite.

3 Ta grodda eller rotade glödlampor ur kylskåpet och placera i den svalaste delen av ditt hem. Så småningom flytta dem till varmare områden och hålla fuktig men inte blöt.

4 Transplantation utanför när bladen är grön om det redan varmt ute. Om vädret är fortfarande kallt nog, kan du transplantera groddar eller bara rotade lampor när du gradvis värma upp dem till utetemperaturen.