XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Förbereda en trädgård säng innan man planterar blommor eller grönsaksfrön utomhus kan vara tidskrävande. Plantera en trädgård direkt i kompostpåsar, även kallad växa påsar, och undvika mödosamma grävning eller överskottsmängder av tid i solen. Innan du börjar planera antalet plantor som du vill växa och antalet kompostpåsar du behöver. För de flesta växter, växer två till tre plantor per påse räcker, men sallad kan odlas mer tätt i täta rader.

Instruktioner

1 Bryt upp materialet i kompostpåsen genom att vrida påsen i handen och känsla för klumpar av kompost som klibbar ihop. Lägga påsen på marken och knåda det, om nödvändigt, för att slå sönder upp klumparna tills det känns relativt lös inuti påsen.

2 Placera kompostpåsar i en full-sön plats om du växer full sol växter, eller placera dem på en plats som tar emot partiell skugga för växande skugga älskande växter. Stab tre till fyra hål i ena sidan av påsen med en skruvmejsel. Vänd påsen över att placera dräneringshål i botten.

3 Använd en mattkniv för att skära en lång rad längs mitten av påsen parallellt med långsidorna. Starta och stoppa linjen om två inches från kanten av påsen. Skär en linje vinkelrätt mot den långa raden vid vardera änden av påsen, så din nedskärningar likna ett stort brev "H."

4 Vik öppna de skurna flikarna och lämna dem viks över eller klippa bort dem från påsen helt. Använd en spackel för att dra grunda diken för planterar frön eller gräva hål i komposten tillräckligt stor för att passa de bakomliggande bollar av dina plantor.

5 Växt dina frön eller plantor enligt djup och distans behov av anläggningen som anges på förpackningen. Vatten komposten tillräckligt bra för att fukta det utan att göra komposten mättad. Skjut etiketter i komposten för att markera dina växter tills de är stora nog att känna igen.

Tips

  • Kompostpåsar är idealiska för grunt rotade växter, såsom årliga blommor, tomater, paprika, eller spenat, men bör inte användas för perenner eller djupare växter, såsom fullstora morötter.
  • Du kan göra din egen kompostpåsar med hjälp av små, tunga soppåsar och din egen kompost, så länge du binda påsen stängd eller planerar att vika den öppna änden under påsar för att hålla den stängd.