XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Innan gas och elektriska spisar och ugnar, många hem används braskaminer som främsta källa för matlagning och även ibland för värme. Amerikanerna åter tittar på vedeldade ugnar för bröd och pizza, eftersom de ger en smak du inte kan få med gas eller el. Vedspisar fortfarande tillverkas idag, och du kan beställa dem från specialkataloger som Lehman Hardware och Cumberland General Store.

Instruktioner

1 Bygg en brand i ugnens eldstad åtminstone en timme innan du planerar att laga mat. Använd en blandning av små omgångar och delade lövträd, såsom lönn, hickory eller äpple trä.

2 Placera en ugn termometer i ugnen delen av braskaminen om din modell inte redan har en på ugnsluckan.

3 Efter branden är på väg, lägg split trä som behövs för att brännkammaren för att bringa ugnen upp till den önskade temperaturen.

4 Placera skålen du vill laga mat i ugnen när den når rätt temperatur. Till exempel, om du lagar mat en grillat på 325 grader, vänta tills ugnen är att varm.

5 Håll ett öga på ugnen termometern under den rekommenderade tillagningstiden. Lägg trä som behövs för att hålla temperaturen inom 10 grader av det ideala.

Tips

  • Jordbruks auktioner eller antikaffärer är bra ställen att plocka upp braskaminer.
  • Vedeldade pizza och bröd ugnar fungerar på samma princip som andra trä-brännare. Starta din eld och lägga ved för att bibehålla optimal temperatur tills maten tillagas.
  • Var noga med braskaminen är avgassystemet är korrekt installerad. För att vara på den säkra sidan, har en skorsten entreprenör att installera den.
  • Om det finns små barn hemma, överväga att sätta en grind runt kaminen. Brandsäkra skyddsgrindar och staket säljs överallt där trä värmare, tillbehör och spisar är.