XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Hål i Hibiscus Löv från skadedjur


Hibiskus växter är medlemmar i Malvaceae familjen. En av de mest populära buskar i tropikerna, enligt University of Florida, de flesta hibiskus bilda stora blommor som varar bara en dag. Blommorna blommar i en mängd nyanser, inklusive röd, lavendel, orange och gult. Även om det finns många varianter av hibiskus växter, alla är känsliga för vissa skadedjur som kan orsaka hål i bladen.

centrumhål

Hibiscus blad med hål i mitten är oftast resultatet av sniglar, sniglar, leafminers och flyglarver. Hålen kan visas som rundade fläckar eller tunnlar över de inre delarna av bladen. De kan uppstå när vuxna flygande insekter lägger sina ägg på undersidan eller baser på bladen. Som larverna kläcks, börjar de att äta den vegetativa tillväxten. Detta tillstånd kan vara självbegränsande, lösa när larverna förpuppas stop utfodring. Om hålen är ett resultat av utfodring av sniglar, skalbaggar och sniglar, kan angripna hibiskus kräva behandling för att lösa tillstånd, särskilt om skadan är omfattande.

kant hål

Larver är den mest sannolika boven i orsakar hål med blad som bildar längs ytterkanterna. Som med vissa sorter av leafminers, larver kläcks och börja livnär sig på värdväxten. Bladen kan verka trasig och tuggas runt omkretsen. Larver kan äta hela blad innan de flyttar till andra delar av lövverk.

Skada

Hibiskus växter tål i allmänhet mindre blad utfodring utan problem. Stora angrepp kan leda till en förlust av kraft, vilket vanligtvis sker när löven börjar gulna och släppa. Svamp- och bakterieinfektioner kan vara ansvarig för en del av de skador på hälsan av anläggningen. Nematoderna anger ofta anläggningen i de försvagade och skadade delar av bladen.

Behandling

Omedelbar beskärning av den skadade bladverk är det första steget för att skydda hälsan hos den drabbade hibiskusväxt. Tillhandahålla lämplig bevattning och gödsling bidrar också ökar heden och bidrar till att minska skador från skadedjur. Hibiskus växter föredrar väldränerade jordar med ett pH-värde på 5,5 till 6,5. Vattning en gång i veckan under torka hjälper till att hålla jorden lätt fuktig nära rötterna. Tre eller fyra utfodringar per år med en 15-5-10 gödsel kan bidra till att skydda hälsan hos hibiskus växter.