XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Gemensam Flower buskar


Dekorera parker och gräsmattor över hela landet, blommande buskar har uppenbara överklagande som landskapsväxter. Det skulle vara omöjligt att lista varje sort, men rosenkvitten, hundkäx, gardenias och azaleor är bland de vanligaste blommande buskar. Innan du planterar några buskar, se till att rådgöra med en USDA Hardiness zon kartan för att hjälpa dig att avgöra vilka buskar är rätt för din klimat.

Northern blommande buskar

Blommande buskar för de nordliga områdena måste vara härdiga nog att tåla kyla. Ett antal buskar är väl lämpade att växa i zon 4 och nedan, där temperaturen sjunker vanligtvis under minus 20 F under loppet av en vinter. De flesta syrener, inklusive gemensamma och kinesiska syrener, kan växa bra i kallt klimat. Potent, mock orange och de flesta kaprifol sorter är ganska toleranta mot kyla, liksom vissa azaleor, rhododendron och hortensior. Särskilda varianter av dessa buskar beror på var du bor, så konsultera med en lokal expert före plantering.

Southern blommande buskar

Ett antal av blommande buskar som trivs i nordliga klimat kommer också att göra bra i söder; hortensior, azaleor och rhododendron är mycket anpassningsbar och finns i en mängd olika sorter. Andra alternativ för södra odlare inkluderar hibiskus, gardenia, oleander och crepe jasmin. Buske sorter av hundkäx som bloodtwig och gul kvist hundkäx är också väl lämpad för att växa i varmare områden.

Buskar för Problem webbplatser

Många områden har mindre än idealiska odlingsförhållanden. Surt eller basiskt jord, dålig dränering och torka är bara några av de problem som trädgårdsmästare står inför, men ett antal blommande buskar kan anpassa sig till ogynnsamma förhållanden. Gemensamma lila, till exempel, växer bra i alkaliska och komprimerade jordar, och falsk apelsin är tolerant mot torka. Tarterian och amerikanska flyga kaprifol kan växa i alkaliska, salt eller packad jord, medan azaleor och rhododendron trivs i sur jord och är mycket tolerant skugga.

Buskar med ätbar frukt

De flesta buskar som producerar frukt på sommaren eller faller producerar även blommor tidigt på säsongen. Dessa buskar behöver inte nödvändigtvis visa showiest blommor, men den extra fördelen av frukter och bär kan vara värt. Blåbär är bland de mest odlade buskar i denna grupp, och du kan välja bland många sorter. Vinbär och krusbär är också värt att överväga. De flesta fruktträd, bland annat äpple, körsbär och persikoträd, finns också i dvärg sorter som växer inte större än stora buskar.