XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Fördelar och nackdelar med Laminatgolv


Välja typ av golv att använda i ditt hem är ett av de viktigaste besluten i hem byggnad och ombyggnad. Laminatgolv är ett populärt val eftersom det är relativt billigt, lätt att underhålla och ganska hållbara i förhållande till kostnaden. Som med alla golv val, är det viktigt att väga fördelar och nackdelar med laminatgolv innan ett slutligt beslut.

Estetik

Laminatgolv har en fotografisk bild av trä, sten, tegel eller annat material på ett aluminiumoxidskikt. Denna process gör laminatgolv betydligt billigare, eftersom du får utseendet på en tuffare material utan kostnaden i samband med trä och kakel. Laminatgolv kan göras för att passa nästan varje material; det faktum att det inte är själva materialet är relativt omärkbara för det otränade ögat. Laminat är också lätt att installera utan att köpa dyra verktyg eller hyra dyra entreprenörer. Om skador eller slitage inträffar är laminat kakel också billigare att ersätta. Tänk på att den lägre kostnaden för laminatgolv innebär att det inte kommer att lägga till samma värde till ditt hem som äkta trä, marmor eller stengolv.

Underhåll

Laminatgolv är lätt att underhålla eftersom det har ett lager av laminat stöd för att täta golv mot fukt och skadedjursangrepp. Denna fukttåliga egenskapen gör laminera en idealisk golv för badrum, kök och andra rum med hög fukthalt. Fläckar och spill tas lätt från den eleganta laminatytan, och det kan lätt rengöras med en kvast och fuktig trasa mopp. Om moppar inte urvriden ordentligt, men vatten kan tränga in runt socklar och sömmar och orsaka vattenskador. Laminatgolv är inte resistent mot repor, så du måste vara försiktig med att dra möbler eller tunga föremål över golvet. Till skillnad från äkta trägolv, kan laminat inte slipas för att avlägsna repor; om allvarligt skadad, måste den bytas ut.

Hållbarhet

Laminatgolv kommer att pågå i högst 20 år i hemmet om den upprätthålls i enlighet med tillverkarens instruktioner, men det kan pågå i endast 15 år i områden med hög trafik. Real trä eller kakel golv kan pågå i 100 år om väl underhållna. De flesta laminatgolv är resistent mot fukt, vilket förhindrar skevhet, men limfria laminatgolv är mycket mottagliga för vattenskador och kan behöva bytas ut ofta. Om inte släpps ut och säkrade på rätt sätt, eller om de placeras på en ojämn golvet, kan laminatgolv skala bort från golvet och behöver bytas ut.