XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Fördelar med Cellulosa Isolering


Cellulosaisolering är en byggnad som används för att isolera bostäder och kommersiella strukturer. Det är en lös-fyll produkt tillverkad i första hand från strimlad tidningen, men vissa versioner är gjorda av kartong eller halm. Medan de flesta isolering har traditionellt gjorts av glasfiber, har cellulosa funnits i många år och användes även i Thomas Jefferson Monticello.

typer

Cellulosaisolering finns i fyra grundläggande sorter. Loose-fill cellulosa är en torr produkt och är den mest använda. Sprutade versioner liknar spraya skum, och är tillverkade av strimlat papper blandas med vatten och lim. Stabiliserad cellulosa fuktas med vatten så att det kommer att expandera något. Detta medger att en mindre mängd material för att fylla ett större utrymme. Nyare dammfri cellulosa behandlas med olja så att inget damm produceras under installationen.

Installation

Lösfyllnadsprodukter typiskt blåses in befintliga väggar genom små monteringshål. Besprutas cellulosa installeras i nya, öppna vägg håligheter. Materialet är mycket styv när den har sprutats, så att inga former eller nät är skyldiga att hålla den på plats. Stabiliserade versioner används ofta i tak eller tak utrymmen. Eftersom det är lätt fuktig, kan mindre material användas, vilket resulterar i mindre vikt och stress på takkonstruktionen. Dammfri cellulosa kan installeras i nästan alla tillämpningar där damm är ett problem.

fördelar

Enligt Energy Savers cellulosaisolering har ett R-värde, eller värmemotstånd mätning, med 3,6 till 4,3 tum. I jämförelse, traditionella glasfiber Batts har ett R-värde på bara 2-3 per tum. Cellulosa är också billigare än glasfiber i många tillämpningar, och är mycket motståndskraftig mot brand. Det är också mycket flexibel, så att den kan passa runt hinder som skulle störa andra typer av isolering.

nackdelar

Denna produkt har också flera nackdelar som måste beaktas. Det tenderar att sedimentera över tiden, vilket kan minska dess R-värde. Cellulosa kräver också professionell installation är de flesta fall för att säkerställa att rätt mängd material används. Den har en lägre R-värde än stela eller spray skumisolering, och många sorter kan producera irriterande damm under installationsprocessen.

miljöhänsyn

Som den gröna byggnaden rörelsen växer, har användningen av cellulosaisolering ökat på grund av detta material många miljöfördelar. Eftersom det är en bättre isolator än glasfiber, kan den användas för att skapa en mer energieffektiv hem. Detta i sin tur kommer att minska energiförbrukningen, vilket kommer att resultera i mindre utsläpp av koldioxid. Cellulosa är också fördelaktigt eftersom den är gjord främst från återvunnen produkter. Till skillnad från skumisolering, inte cellulosa innehåller inte CFC eller HCFC gaser som kan bryter ned ozon.