XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Det korrekta sättet att trimma Eucalyptus


Eukalyptusträd är höga, snabbväxande träd infödda till Australien. De är planterade som dekorativa bladverk runt om i världen på grund av deras attraktiva grågröna blad, mentol liknande doft och enkelt underhåll. Beskärning en eukalyptusträd från en ung ålder formar den till en form som kommer att överleva länge i mognad. Korrekt trimning håller också trädet friska och minskar risken för skadedjur som eukalyptus redgum lerp psyllid.

Instruktioner

1 beskära träd på sommaren. Beskärning trädet när vädret är för kallt kan skada den.

2 Ta bort alla död ved. Klipp bort döda grenar och döda skott med sekatör nära deras bas, ungefär en tum från stammen. Skär inte i bagageutrymmet.

3 Prune eukalyptus årligen när trädet är mellan 2 och 6 år gamla. Trim alltför långa grenar så att de är av samma längd som de omgivande grenar. Ta bort grenar som korsar över och gnider mot andra branscher.

4 Trimma grenar på den nedre delen av trädet på mitten när eukalyptus är två eller tre år gammal. Trimma alla grenar till önskad längd och form. Upprepa denna process följande år, och året därefter helt ta bort de nedre grenarna som du hade klippta i hälften. Genom denna punkt ska de sträcker sig bara från den nedre tredjedelen av trädet.

5 Behandla alla de nedskärningar som du gör med en beskärning tätning. Borsta den på såren med en pensel. Beskärning tätningen hjälper till att hålla skadedjur borta från det öppna såret, förhindrar infektion och uppmuntrar snabbare läkning.

6 Trimma träd en gång om året efter det är sex år gammal för att ta bort döda trä och grenar som sträcker sig alltför långt.

Tips

  • Eukalyptusträd är starka odlare och återhämta sig väl från tunga beskärning. Detta gör dem till ett utmärkt val för nybörjare trädgårdsmästare.
  • Klipp inte eukalyptus under dagar med hög luftfuktighet. Våta dagar leda till infektion.