XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

De bästa thornless björnbär för Florida


Björnbär är en gröda som i allmänhet trivs i tempererat klimat i Florida. Många björnbär arter är infödda till staten. Medan de flesta sorter av björnbär har taggar, har nyare sorter av thornless björnbär införts under de senaste åren som gör mycket bra i Florida, särskilt i de norra delarna av staten.

apache

Apache är en erigerad olika björnbär som är thornless och mycket sjukdomsresistenta. Infördes 1999 av University of Arkansas, producerar högre utbyten och större frukt än andra thornless sorter, enligt University of Florida. Det ger en 10-g bär som är konisk form och glänsande svart. Apache är en bra björnbär att äta färsk eller för användning i pajer, sylt och gelé.

Arapaho

En annan björnbär sort infördes från University of Arkansas avelsprogram är Arapaho föreslagits för användning i norra delarna av Florida. Det bär en 4,5-g bär som är fast och har en utmärkt smak. Arapaho är den tidigaste blommande olika thornless björnbär, blommar i juni innan "Apache" och "Navaho." Aprapaho växer till en höjd av 4 till 5 fot och är resistent mot dubbel blomning och rost.

Navaho

Frigöras vid University of Arkansas i 1989, är Navaho en upprätt växande mängd thornless björnbär med måttlig till hög avkastning. Det ger en 3,5- till 4-g bär som har en utmärkt söt smak. Navaho är resistent mot dubbel blomma och rosett.

Ouachita

Ouachita är en upprätt växande mängd björnbär frigörs från University of Arkansas avelsprogram. Den har en genomgående hög avkastning i Florida och är en stor bär som väger 6-6,5 g och har mycket god smak. Oachita är resistent mot dubbel blomma och rosett.