XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

De bästa grönsaker för lerjord


Kvaliteten på din jord är en viktig faktor när man startar en köksträdgård. Även om det ideala jorden är lerig, bördig och väldränerad, är lerjord bra för vissa grönsaker. Lerjord är naturligtvis kallt och tunga, och det tar längre tid att värma upp på våren. Trots att dåligt dränerad och fukthållande, är lerjord näringsrika. Detta stödjer en sund tillväxt av många grönsaker som kräver högre nivåer av näringsämnen och konsekvent markfuktighet att frodas.

Kål

Kål växer bra i de högre fertilitet nivåer som konstaterats i lerjord. Kål är en tålig grönsak och finns i en mängd olika nyanser av grönt, lila eller rött. Det bör transplanteras tillräckligt tidigt för att skördas innan sommarhettan sätter in. Med hjälp av två eller tre sorter med olika förfallotidpunkter kommer att ge dig en utökad skörd. Kål trivs i fuktig jord och kräver konsekvent fuktig jord för god produktion. Detta är särskilt viktigt under senvåren och sommaren plantering. Kål är klar för skörd så snart som huvudena har bildats.

Broccoli

Broccoli föredrar att växa i full sol och i väl grävt, tung jord. Den vegetabiliska är mycket tolerant mot frost och kan övervintra i marken. Markfuktighet, riklig i lerjord, är särskilt viktigt för broccoli när huvudena bildar. Broccoli växer bäst i svalt väder och inte gör bra i tropiska, varma områden. Om odlas från frö, är den vegetabiliska redo att skörda i åtta till tio veckor. Broccoli är rik på protein, vitamin C och fiber och odlas som en årlig grönsak.

Brysselkål

Brysselkål tillhör kål familjen. Anläggningen är långsamt växande och härdig i naturen, kunna övervintra i marken under en tung snö. Brysselkål växter trivs i kallt och frost och har en lång växt tid. Den vegetabiliska gör inte bra i områden med långa somrar. Gott markfuktighet som finns i lerjordar är viktigt för optimal tillväxt, utan vars skörd sannolikt att misslyckas. Skörda grönsaker, när de är 1 tum i storlek och fast i handen.