XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Bougainvillea & kalla miljöer


Bougainvillea, en tropisk vinstockar hemma i Brasilien och en medlem av underblommeväxter familjen, är mest känd för sina lysande blommor som omfattar långa, tumlande vinstockar. Bougainvillea kan odlas som en vinstock eller buske och gör bra i amplar eller stående containrar eller på spaljéer. Bougainvillea är härdig i zon 8 till 10 och tål temperaturer så låga som 30 grader F., men bara för en kort tid. Minusgrader kan utlösa blad och blommor att släppa. Sammantaget bougainvillea känslighet för kyla kräver flytta anläggningen inne om det är i en nordlig klimat.

Funktioner

Bougainvillea blommor skryta färger från rött till magenta, orange, rosa och lila. Dess långa, vedartade vinstockar är täckta med taggar som kan orsaka en mild utslag vid beröring. Blommor kännetecknas av sina små, vita blommor omgivna av upp till sex pappersliknande högblad (små, modifierade löv). Bladen är hjärtformade och mörkgröna. Detta vin kan förökas endast från sticklingar. Bougainvillea bär inga frön men ger många sorter genom att mutera ofta.

Bakgrund

Bougainvillea är populär i landskaps på grund av dess pråliga blommor. Idag kan mer än 300 sorter finns över hela världen, alla hybrider som härrör från de 18 sydamerikanska bougainvillea arter botanister känner igen. Anläggningen namngavs för Admiral Louis de Bougainvillea, som upptäckte det i 1768 under en resa till Stilla havet. Anläggningen officiellt klassas samma år av den franska botanisten Philbert Commercon. I nästa århundrade, blev bougainvillea bekant i hela Europa och utanför.

odlingsförhållanden

Bougainvillea kräver mycket full sol och värme. Om odlas i starkt ljus, kommer det att blomma nästan kontinuerligt i flera veckor. Anläggningen trivs i torra, varma förhållanden som prompt den att blomma mer. Bougainvillea gör väl i behållare och när det tillåts att bli root bunden. Vatten grundligt, men sällan. Använd humus att hålla jorden väldränerad och fuktig, inte fuktig. Bougainvillea inte tolerera skugga eller våt jord. För kontinuerlig blommande, gödsla regelbundet.
Bougainvillea kan odlas i kallare klimat, men kommer att gå vilande på vintern eller sent på hösten. När temperaturen sjunker under 40 grader, lagra din bougainvillea inne med svagt ljus och temperaturer över 60 grader C.

övervintring

Det är viktigt att skydda din bougainvillea från frost, som stannar blommande och kan döda anläggningen. Till över vintern bougainvillea, tvinga den till dvala eller tenderar det insidan som en krukväxt. Att utlösa dvala, placera bougainvillea i en källare eller garage, där det är mörkt och temperaturer kvar över 32 grader C. Minimera vattning. Bladen kommer att falla av. Kontrollera marken under vintern, vatten sparsamt och inte gödsla. Under våren, plantera bougainvillea i ny jord, brunnsborrning och återinföra den gradvis filtrerat ljus.
Acklimatisera din bougainvillea till krukväxt förhållanden, placera den med en öster eller norr fönster, där temperaturen är 50 till 60 grader C. Vatten sällan. Beskära något; beskära mer på våren innan ny tillväxt visas. Om du har ett växthus, lagra bougainvillea där. Behåll temperaturer på 50 till 110 grader F. så det fortsätter blommar.

skadedjur

Bougainvillea drar få om ens några insekter eller skadedjur. Ibland kan det hända bladlöss visas så behandla med en lämplig bekämpningsmedel. Kontrollera med din lokala trädgårdsarbete leverans butik eller plantskola.