XXXXX.com  Home
vyawaharenetralaya.com  Huvudsida

Årliga kostnaderna för olika stilar av Exteriör glödlampor


Tidigare ubiquitous glödlampor saktar ger vika för billigare och effektivare kompaktlysrör (CFL), högtrycksnatrium (HPS), och metallhalogenlampor (MH) glödlampor, liksom lysdioder (LED) för utomhusbruk. Den årliga kostnaden för olika typer av lampor beror på kostnaden för energi i en viss stat eller provins. Watts mäta mängden energi som används; lumen mäta produktionen av ljus. Ju färre watt som en glödlampa förbrukar att producera lumen desto lägre årliga kostnaden för att använda det lampa utomhus.

Kompakta lysrör

Natural Resources Canada säger en CFL, en lysrör som lyser kvicksilverånga kan använda så mycket som 75 procent mindre energi samtidigt som så mycket ljus som sex till tio glödlampor. En 25-watts CFL producerar cirka 1750 lumen ljus; en 100-watts glödlampa ger omkring 1680. Den konsument som använder en CFL för utomhusbelysning betalar endast en fjärdedel av den mängd energi för att få samma mängd ljus. Vissa modeller kommer inte att lysa i extrem kyla. Slutna armaturer gör lamporna lättare att starta på vintern och göra det möjligt för värmen att fly under sommaren. Lågenergilampor är bra för belysning dörrar och fixturer som är svåra att nå.

Högtrycksnatriumlampor

Högtrycksnatriumlampor (HPS) initialt kosta mer än andra ljuskällor. De använder 40 procent mindre energi än fluorescerande utomhus lampor och 70 procent mindre än glödlampor. De håller ungefär 10 år

Metal Halide Lights med PAR

En 40- eller 90-watts metallhalogen lampa, som används i samband med PAR (parabolisk aluminiumreflektor) rekommenderas som en ersättning för 75- eller 150-watts glödlampor för utomhusbruk säkerhet. Metallhalogen lampor sista fyra gånger längre än glödlampor och använda 40 procent mindre energi. Deras blå-vitt ljus är bra att lyfta växter i trädgården. De använder i allmänhet mindre energi än glödlampor eller lysrör utomhus lampor som använder liknande PAR.

Lysdioder

Lysdioder (LED) inte avger ultraviolett ljus så att de inte locka till sig insekter. De är särskilt användbara som lamporna ovanför ytterdörrar och vägar när insekter är ett problem. Lysdioder ger 50 till 60 lumen per watt.

Glödlampor

Glödlampor medföra de största årliga kostnaderna för utomhusbruk. En 100-watts glödlampa kommer att ge endast 17 lumen av ljus. De flesta av den energi som används av glödlampor förvandlas till värme, inte ljus.